Je bent zzp’er in de zorg en je wilt de thuiszorg zelf organiseren
arrow_drop_up arrow_drop_down
6 november 2018 

Je bent zzp’er in de zorg en je wilt de thuiszorg zelf organiseren

Je bent zzp’er in de zorg. Omdat je cliënten beter wilt helpen, omdat je de gang van zaken in de grote zorg organisaties beu bent. Je wilt meer vrijheid hebben. En je wilt (stiekem) meer verdienen dan je matige salaris in loondienst. Of misschien heb je wel andere beweegredenen. Enfin, je hebt de keuze gemaakt om anders te gaan werken of je overweegt deze te maken.

 

Werken in de thuiszorg zonder tussenkomst van een bemiddelingsbureau

Je werkt in de thuiszorg en je wilt je eigen cliënten werven. Je wilt geen geld meer spenderen aan een bemiddelingsbureau. Je wilt het hef in eigen hand houden. Je bent tenslotte eigen baas. Niet alle regels van bemiddelingsbureau zijn handig voor jou.

Wellicht wil je zelfstandig werken of werk je al met een team zzp’ers. Gelijk heb je.

Bemiddelingsbureau’s kunnen voordelen hebben. Maar waarom zou je het niet zelf doen?

Korte lijntjes hebben met je cliënt, geen kosten aan bemiddelingsbureaus, zijn twee grote voordelen.

 

Hoe regel je de zorgindicatie in de thuiszorg?

Alleen die zorgindicatie regelen, dat is best wel een dingetje. Is je cliënt beter af met een PGB of toch maar zorg in natura? Ja, er zitten heel wat addertjes in het gras. Dat kan nadelig zijn voor jou en je cliënt. Je kunt tijd of geld mislopen bij een verkeerde beslissing.

Naast de keuze voor ZIN of PGB zijn er verschillende wetgevingen die jouw zorg kunnen financieren. Ook daar kruipen heel wat adders door het gras. Het zijn gevaarlijke beestjes, want vaak zie je ze pas als het te laat is. Wanneer je cliënt (pre) terminaal ziek is en in Zuid-limburg woont kan ik je helpen met de zorgindicatie. Neem dan even contact met me op.

In deze video geef ik kort weer wat een PGB is en de voor- en nadelen hiervan.

Wat als…?
Eigen bijdrages kunnen ontzettend hoog zijn of de papierenlasten een dagtaak. Of de indicatiedatum gaat veel later in en de zorg verlening is reeds gestart. Er ontstaat een gat in de financiering. Heb je er als eens over nagedacht wat er gebeurt als je cliënt overlijdt terwijl nog niet al het papierwerk rondom de indicatie rond is? Als zzp’er in de zorg ben je dan vaak de dupe.

Voorkomen is beter dan genezen bij een zorg indicatie

Ik wil geen doemdenker zijn. Helemaal niet. Maar een slimme meid is op haar toekomst voorbereid, zeiden ze vroeger. Of: regeren is vooruitzien. In ieder geval het is goed om je hierin te verdiepen. Je bespaart een hoop ellende, zoals tijdsverlies, inkomstenverlies en frustraties.

Mijn naam is Diana Stassen en ik help familieleden die zorgen voor hun ongeneeslijk zieke familielid.

 

Reactie plaatsen