%%title%% | praktijk verhalen van een wijkverpleegkundige
arrow_drop_up arrow_drop_down

Ik drukte op de deurbel

Ik drukte op de deurbel. Hard, zodat ze me goed zou kunnen horen. Ik stond voor de tweede keer op dezelfde plek, maar nu, enkele weken later. In tegenstelling tot de vorige keer scheen de zon fel door de grote ramen. Het licht tekende figuurtjes op de grond. Het maakte de ruimte vriendelijker. Warmer ook. De ramen zaten vol grijze strepen; van de neerslag. Ik was alleen en wachtte nog steeds, net als de vorige keer. De tijd duurt langer als je wacht.

De auto’s raasden buiten langs de weg.

Ik werd ongeduldig, met mijn zware tas bungelend aan mijn schouder.

BLOG ster in Zorg

Er had iemand een stoeltje in de hoek van de portiek neergezet met een knuffelbeer erop. Waarschijnlijk om de boel op te leuken, maar het resultaat was slecht. Het stoeltje was zowat nog ouder dan de beer. De beer zag er doorleefd uit, hij moest in een vroeger leven wit van kleur zijn geweest. Hij had geen neus meer, lange stoffen draden uit het midden van zijn gezicht lieten zien dat hij het zwaar had gehad.  

Hij was ooit iemands beste vriend geweest, bedacht ik me.

Nu zat hij daar in de hoek, zijn tijd uit te zitten, totdat iemand hem definitief weggooide.

Ik drukte mijn vinger weer op de deurbel. De tijd trok langzaam voorbij. Eindelijk hoorde ik zacht gestommel achter de deur. De deur ging op een kier open en er lachten twee vriendelijke ogen naar mij. Veel helderder dan onze laatste ontmoeting. Ze keken me nieuwsgierig aan.

“Ik ken u nog” zei ze stralend tegen me, “u bent al eens hier geweest”.

Ik knikte, ik was verbaasd dat ze me, na onze korte ontmoeting, nog herkende.

“Komt u maar binnen” zei ze, “hier is het lekker warm”.

“Wie bent u eigenlijk?” vroeg ze me toen.

 

Dit is een verhaal van een cliënt waarbij ik als wijkverpleegkundige op huisbezoek ga, om een indicatie voor de thuiszorg te stellen. Heb je ook een indicatie voor thuiszorg nodig? Een wijkverpleegkundige die je helpt om de zorg het allerbeste te regelen? klik hier

 

Diana StassenMijn naam is Diana Stassen MSc, wijk &palliatief verpleegkundige , gezondheidswetenshapper en hypnotherapeut.

Ik help familieleden om krachtiger, rustiger, in balans en met vertrouwen zorg te verlenen in de laatste levensfase.

Voor mensen die terminaal ziek zijn bied ik ondersteuning, zodat ze meer rust ervaren in de laatste fase voor een mooi respectvol afscheid.

 

 

Familieleden die zorgen voor een ongeneeslijk ziek familielid kunnen vaak een luisterend oor gebruiken. Ik wil je dit luisterend oor aanbieden. Geheel gratis, om naar je verhaal te luisteren. Klik hier om een telefonische afspraak  in te plannen. Ik noem het een Bakkie Troost gesprek.


 

Reactie plaatsen