Podcast Stervensgoed
arrow_drop_up arrow_drop_down

#5 De (on)zin van voeding in de laatste levensfase

In deze podcast krijg je antwoorden van Yolanda Turksema over het nut van (bij)voeding in de laatste levensfase, wat je doet bij klachten zoals misselijkheid en heb je honger of dorst als je stervende bent?


#4 Een goede voorbereiding in de laatste levensfase geeft rust met Monique Branse

Een goede voorbereiding in de laatste levensfase omhelst meer dan de beslissing cremeren of begraven. Het gaat over een wilsverklaring, hoe wil je de (thuis) zorg organiseren, je nalatenschap regelen, en zoveel meer.

Monique zet in haar informatiegids 'de laatste levensfase' alles voor je op een rij. In deze podcast vertelt ze wat je over een goede voorbereiding in de laatste levensfase moet weten.


# 3 De kracht van rituelen bij een afscheid

In deze aflevering spreek ik met Iris van Noorden (Ritueelbegeleider) over de kracht van rituelen bij een afscheid. Als er geen woorden meer zijn...., geven rituelen kracht en houvast bij een afscheid.


#2 Waarom gaan we zo verschillend om met verlies en verdriet?

In deze podcast verklaart Els Verheijen waarom we zo verschillend reageren op rouw en verlies. Hoe kan het dat de ene persoon bij de pakken gaat neerzitten, de ander juist de baas speelt over de situatie en de ander de situatie ontvlucht? Sommige reacties creëren onbegrip en daarom zelfs harde discussies binnen families. In deze podcast geeft Els uitleg over verschillende reacties en hoe we op deze manier meer begrip voor onszelf en de ander kunnen tonen.


#1 Hoe meer stress, hoe meer pijn en stijfheid in je lijf. Wat doe je eraan?

In deze allereerste aflevering van Stervensgoed podcast interview ik Alec van Dobben over stress. Stress zet zich vast in je lijf en geeft daardoor stijfheid en meer pijnklachten. Alec deelt in deze aflevering hoe je stress kunt verlagen, juist als je te maken hebt met ernstig ziekte en een slechter wordende gezondheid.


Aflevering 6

Hier komt jouw inleidende tekst te staan


  • Abonneer je gratis bij Itunes op de Stervensgoed podcast, en ontvangt als eerste de volgende aflevering.
  • Abonneer je gratis bij Spotify op de Stervensgoed podcast, en ontvangt als eerste de volgende aflevering.