Wlz, Wmo en ZvW aanvraag, opletten bij een zorgindicatie in de thuiszorg
Wlz, Wmo en ZvW aanvraag, opletten bij een zorgindicatie in de thuiszorg
05/19/2020
2 min

Wlz, Wmo en ZvW aanvraag, opletten bij een zorgindicatie in de thuiszorg

05/19/2020
2 min

Ik zit achter mijn bureau en heb de CIZ-medewerker aan de lijn om een zorgindicatie te regelen. Ik maak ondertussen snel een rekensommetje op papier terwijl ik de telefoon in mijn hand houd. Ik onderdruk een zucht.
Mijn cliënt heeft meer zorg nodig vanwege vergeetachtigheid. Hij slaat steeds vaker de plank mis en er ontstaan gevaarlijke situaties thuis.
Het rekensommetje gaat over de uren zorg die hij nu ontvangt. En welke zorguren hij eigenlijk nodig heeft om verantwoord thuis te kunnen blijven wonen. Of beter gezegd het gaat over minuten zorg, want dat is de eenheid waarin we in de thuiszorg mee moeten rekenen.

Ik krijg tig vragen op me afgevuurd terwijl ik naar het papier staar. Ik beantwoord ze braaf aan de medewerker van het CIZ. Ik vertel mijn zorgen en licht de gemaakte rekensom toe. Het is stil aan de andere kant van de lijn…

En daar gaat het mis. Ik hoor het steeds vaker. Niets vermoedende zorgverleners en zorgende familieleden trappen in deze valkuil. De cliënt of je dierbare wordt te dupe als je niet goed oplet. Je ontvangt een indicatie die minder zorgminuten per week heeft dan vóór de aanvraag. Terwijl je de aanvraag natuurlijk doet omdat er méér zorg noodzakelijk is. Als bonus krijgt de cliënt er een verhoging van de eigen bijdrage bij!

Een slechte deal lijkt me. Maar het gebeurt. In de online workshop ‘de geheimen van een passende indicatie’ leer ik je deze valkuilen te omzeilen.

In de video vertel ik mijn verhaal en leg ik je uit wat de valkuil is van een thuiszorg indicatie en hoe je deze kunt voorkomen als je een aanvraag doet voor de Wlz-wet (Wet langdurige zorg).

(Is Sophie (de hond in de video) geen schatje ?! 😉 )

Naast de valkuil van een zorg indicatie aanvraag die ik benoem in deze video, heb ik meerdere ‘rare’ zaken meegemaakt in het stellen van zorg indicaties in de thuiszorg. In dit gratis-ebook vind je 9 tips voor een passende indicatie.
Dat heeft vervelende consequenties voor de zorgvragers die de thuiszorg hard nodig hebben. Geen thuiszorg of juiste hogere kosten zijn soms de consequenties van een verkeerde zorgindicatie in de thuiszorg. Het buitengesloten worden van zorgregelingen zie ik ook weleens gebeuren.

Zorg aanvragen binnen de Wlz, Wmo of de ZvW

Het is gewoonweg een doolhof met de bureaucratie in de thuiszorg.
Daarom heb ik de training wegwijs in de thuiszorg; het geheim van een passende indicatie afgestoft. De regelgevingen binnen de thuiszorg veranderen namelijk ook heel snel.
Ik heb de informatie ge-update naar de huidige wet- en regelgeving en heb er een online workshop van gemaakt. In deze workshop deel ik je het geheim van een passende indicatie.

In de online workshop geef ik je de tips en trucs om een passende indicatie te regelen in de thuiszorg. Het lijkt soms wel een sport om de thuiszorg voor je cliënt of je dierbare geregeld te krijgen.

In de workshop leer ik je het verschil tussen de Wlz (Wet langdurige zorg), de Wmo (wet maatschappelijke ondersteuning) en de ZvW (de zorgverzekeringswet).

  • Waar moet je opletten zodat je niet de mist ingaat bij het aanvragen van een zorgindicatie in de thuiszorg?
  • Wat is het beste besluit voor je dierbare/cliënt voor passende thuiszorg?
  • Aan het eind van de workshop weet je precies wat de meest gunstige vorm van thuiszorg is voor je dierbare of je cliënt.

Klik hier om je in te schrijven voor  de online workshop de geheimen van een passende thuiszorg indicatie

Mijn naam is Diana Stassen en ik help je warm en liefdevol te zorgen in de laatste levensfase thuis.

Reacties
Categorieën