Diana Stassen, ondersteuning mantelzorgers voor ongeneeslijk zieken
arrow_drop_up arrow_drop_down

Over Diana

Mijn persoonlijke ervaring


Ik zie mijn oma nog precies voor me op het moment dat ze jaren geleden overleed.

Ze ligt op bed en haar gezicht is bleek. Haar ogen zijn bijna gesloten en haar ademhaling klinkt onregelmatig in de verder geluidloze kamer. Intuïtief weet ik dat het niet lang meer duurt voordat ze heengaat.

Ik zie haar gezicht nog verder ontspannen en zij lijkt minder rimpels te hebben. Haar gezicht wordt nog zachter. Haar lippen laten een flauwe glimlach zien. Ik voel mijn hand op de hare rusten. Ze ademt nog een keer in en uit. Dan is het stil in de kamer.

Het is vredig en sereen.


Het was ontroerend , mooi en verdrietig tegelijk.


Later in mijn werk als wijk & palliatief verpleegkundige heb ik veel mensen mogen begeleiden in het stervensproces.

Naast mijn oma, heb ik mijn oom en tante persoonlijk mogen ondersteunen in het stervensproces. Ook deze keren met een vredig afscheid, al waren hier meer hobbels te nemen.


Als mantelzorger zorg ik voor mijn verstandelijke beperkte oom. Met zijn uitdagend gedrag test hij mijn geduld met grote regelmaat. Ik voel liefde en voldoening met deze zorgtaak. En ja, soms frustratie en machteloosheid.

Ik wil je wakker schudden!

Mijn naam is Diana Stassen en ik wil jou wakker schudden als het om zorgen voor je ongeneeslijk zieke familielid gaat. Als het om zorg rondom de laatste levensfase gaat.

Ik schud je wakker omdat ik het belangrijk vind om aandacht te besteden aan een waardevolle laatste levensfase (en de periode ervoor en erna).

Want deze periode is erg belangrijk. Zowel voor jou, diegene die zorgt, als voor diegene die straks komt te overlijden.

Dus steek je hoofd niet in het zand, maar maak gebruik van de situatie om er het beste van te maken!

Het gaat je namelijk helpen om op een mooie manier afscheid te nemen. Het is het laatste wat je kunt betekenen voor je familielid. Besef je dat wel?

Het is tevens ook het laatste wat je voor jezelf in relatie tot je familielid kunt betekenen. Grijp deze kans met beide handen aan. Ik ben hier om je te ondersteunen.

Jij kunt het verschil maken!

Meer over mij..

Ik ben verloofd met Frank en we wonen samen in Maastricht. Met Sophie maak ik heerlijke wandelingen in de natuur. Ze is onze nieuwsgierige en eigenwijze dalmatiër. Je vindt mijn neus regelmatig in de boeken of in een dampende ketel in de keuken. Want ik kook graag gezonde kost.


Ik droom ervan om een grote online community op te zetten waarin ik jou, als je zorgt voor je ongeneeslijke zieke familielid, liefdevol ondersteun om de beste zorg te leveren. Waarbij ik je een hart onder de riem steek en voorzie van praktisch tips om te zorgen voor je ongeneeslijk zieke familielid. Een plek waar warmte, kracht, vertrouwen en verbinding is. Een plek waar we ervaringen delen en leren hoe je rust brengt in de laatste levensfase.


Wil je meer weten over mijn gevolgde opleidingen?

Bekijk mijn linkedinpagina waar je leest over mijn gevolgde studies, opleidingen, trainingen en werkervaring.


Dit is wat de media over mij schrijven:

Artikel in tijdschrift Lebe Lebe, interview door Emmy

Artikel in Thuis in Maastricht, interview

Behaalde kwaliteitskeurmerken

Mag ik naar jouw verhaal luisteren?