Diana Stassen

Over Diana & Ster in Zorg


Mijn naam is Diana Stassen (MSc./Drs.)

Mijn werk gaat over de laatste levensfase van mensen. Ik coach en train zorgverleners, en begeleid familieleden en cliënten in dit proces.  Ik vind het zo fijn om dit dankbare werk te kunnen doen.


 "Is dat niet heel zwaar werk?" vragen mensen me regelmatig.

 Ja, soms wel. Ik zie vaak mensen worstelen met verdriet en angsten. Dat is confronterend en pijnlijk af en toe. Soms lig ik er ook een nacht wakker van.


Gelukkig word ik nog steeds geraakt door de mooie mensen die ik ontmoet; prachtige, dappere en moedige mensen. Ik leer veel over het leven. Ik ontmoet collega zorgverleners en mantelzorgers en heb respect voor het werk dat ze doen. 

Hoe waardevol is mijn leven als ik van betekenis mag zijn voor de ander?

Dat geeft vreugde en vervulling in mijn leven, in mijn hart.

 Al is er maar één iemand die ik kan ondersteunen met het verlichten van klachten, één iemand die zich gezien en gehoord voelt... Het verschil kunnen maken voor iemand anders.

 Zo groei ik als mens, als persoon. Ik mag mijn passies verbinden, zoals persoonlijke ontwikkeling, zingeving, het verpleegkundig vak, NLP & hypnose, studeren, overdragen van kennis, het plezier en de vrijheid van het ondernemen. 


Mijn praktijk dat ben ik.


Dus ja, superleuk vind ik het, om dit dankbare werk te doen.


Ster in Zorg

Ster in Zorg is in 2006 opgericht omdat ik als wijkverpleegkundige graag mijn eigen koers wilde varen, om cliënten te helpen met de beste zorg thuis.

 Ik kon me niet vinden in het beleid van grote instellingen. Als zzp'er heb ik meer vrijheid om de zorg te organiseren; op deze manier kan ik écht maatwerk leveren. 

Daarnaast ben ik niet in één hokje te plaatsen. Ik houd van persoonlijke ontwikkeling en studeer graag. Met Ster in Zorg creëer ik de mogelijkheid om al mijn kennis en passies te verbinden om meer rust te bieden in de laatste 

levensfase.


Gaan wij samenwerken?

Mijn diensten en trainingen zijn gericht op het ondersteunen in de laatste levensfase. Ik word vaak ingeschakeld door zorgverleners, familieleden/mantelzorgers (zoals de partner, zoon of (schoon)dochter), vrijwilligers en soms door hulpverlenende instanties.

Ook mensen die zelf gezondheidsproblemen hebben zijn geholpen met mijn dienstverlening. Het is vaak een moeilijk stap om mij in te schakelen, het kan confronterend zijn. Juist in die ontkenning van de situatie zit vaak veel pijn.


Wat is mijn visie op gezondheid?

Gezondheid is voor mij veel meer dan ziek zijn of vrij van ziekte zijn. Het bevat meer dan het lichamelijke en mentale aspect. 

Tevreden, gelukkig, vrij van angst zijn en rust hebben, zijn ook gezondheidsaspecten. 

Je gezondheid is je kostbaarste bezit.

 Investeren in je gezondheid is dus altijd de moeite waard.

De reguliere gezondheidszorg combineren met alternatieve/aanvullende zorg vind ik een mooie uitdaging, omdat beide werelden elkaar zo goed aanvullen.

Zeker in de laatste levensfase.


Wat is mijn achtergrond?

Sinds 2006 voer ik eigen praktijk als wijk- en palliatief verpleegkundige (HBO-V/niv. 6/ B.I.G geregistreerd). Daarnaast heb ik Public Health (gezondheidswetenschappen) gestudeerd aan de University of Maastricht. En ik ben NLP master practitioner en hypnotherapeut. Daarnaast volg ik regelmatig bijscholingen en trainingen als wijkverpleegkundige en in de alternatieve gezondheidszorg (zoals stervensbegeleiding) om mijn kennis en mogelijkheden te vergroten om anderen te helpen. Tegenwoordig volg ik de NLP trainersopleiding, die me ondersteunt in mijn werk om kennis over te dragen aan anderen.

Spiritualiteit en zingeving zijn gebieden waarin ik me graag verder ontwikkel en hebben dan ook mijn enthousiaste aandacht. 

Door de combinatie van reguliere en alternatieve/aanvullende/complementaire geneeskunde haal ik het beste uit twee werelden om jou te ondersteunen.


Klik hier voor mijn uitgebreide C.V.

Link naar mijn B.I.G. registratie.

Lees hier een interview in blad 'Lebe Lebe'


Als ik weet wie je bent, kan ik je beter helpen

Keurmerk 

J.Stephens hypnose techniek

Keurmerk 

V&V (vereniging verpleegkundigen)

Keurmerk 

KiWa voor verpleegkundigen

Keurmerk

IEMT practioner

Aangesloten bij de Nederlandse vereniging NLP