Diana Stassen
arrow_drop_up arrow_drop_down

Over Diana & Ster in Zorg

Waarom ik werk als stervensbegeleider?


De eerste keer dat ik in contact kwam met een stervende, was toen mijn oma  overleed. Het was ontroerend , mooi en verdrietig tegelijk. Later in mijn werk als wijkverpleegkundige heb ik veel mensen zien sterven. Het verbaast me steeds opnieuw hoe verschillend dat gaat. Sommige mensen gaan tevreden dit leven uit, terwijl bij sommige mensen vooral hectiek, pijn en onrust overheerst. Dat staat een mooi afscheid in de weg.


Wat kunnen we op een natuurlijke manier bijdragen om troost te brengen in de laatste levensfase? 

Dat is de centrale vraag van Ster in Zorg.


 "Is dat niet heel zwaar werk?" vragen mensen me regelmatig.

 Ja, soms wel. Ik zie vaak mensen worstelen met verdriet en angsten. Dat is confronterend en pijnlijk af en toe. Soms lig ik er ook een nacht wakker van.


Gelukkig word ik nog steeds geraakt door de mooie mensen die ik ontmoet; prachtige, dappere en moedige mensen. Ik leer veel over het leven. Ik ontmoet collega zorgverleners en mantelzorgers en heb respect voor het werk dat ze doen. 

Hoe waardevol is mijn leven als ik van betekenis mag zijn voor de ander?

Dat geeft vreugde en vervulling in mijn leven, in mijn hart.

 Al is er maar één iemand die ik kan ondersteunen met het verlichten van klachten, één iemand die zich gezien en gehoord voelt... Het verschil kunnen maken voor iemand anders.

 Zo groei ik als mens, als persoon. Ik mag mijn passies verbinden, zoals persoonlijke ontwikkeling, zingeving, het verpleegkundig vak, NLP & hypnose, studeren, overdragen van kennis, het plezier en de vrijheid van het ondernemen. 


Mijn praktijk dat ben ik.


Dus ja, superleuk vind ik het, om dit dankbare werk te doen.


Ster in Zorg

Ster in Zorg is in 2006 opgericht omdat ik als wijkverpleegkundige graag mijn eigen koers wilde varen, om cliënten te helpen met de beste zorg thuis.

 Ik kon me niet vinden in het beleid van grote instellingen. Als zzp'er heb ik meer vrijheid om de zorg te organiseren; op deze manier kan ik écht maatwerk leveren. 

Daarnaast ben ik niet in één hokje te plaatsen. Ik houd van persoonlijke ontwikkeling en studeer graag. Met Ster in Zorg creëer ik de mogelijkheid om al mijn kennis en passies te verbinden om meer rust te bieden in de laatste 

levensfase.


Gaan wij samenwerken?

Mijn diensten en trainingen zijn gericht op het ondersteunen  om beter voor jezelf te zorgen en beter voor de ander te zorgen in de laatste levensfase. Ik word vaak ingeschakeld door zorgverleners, familieleden/mantelzorgers (zoals de partner, zoon of (schoon)dochter), vrijwilligers en soms door hulpverlenende instanties. Je kunt alvast dagelijkse inspiratie op doen via deze besloten facebook groep.

Ook mensen die zelf gezondheidsproblemen hebben zijn geholpen met mijn dienstverlening. Het is vaak een moeilijk stap om mij in te schakelen, het kan confronterend zijn. Juist in die ontkenning van de situatie zit vaak veel pijn.


Wat is mijn visie op gezondheid?

Gezondheid is voor mij veel meer dan ziek zijn of vrij van ziekte zijn. Het bevat meer dan het lichamelijke en mentale aspect. 

Tevreden, gelukkig, vrij van angst zijn en rust hebben, zijn ook gezondheidsaspecten. 

Je gezondheid is je kostbaarste bezit.

 Investeren in je gezondheid is dus altijd de moeite waard.

De reguliere gezondheidszorg combineren met alternatieve/aanvullende zorg vind ik een mooie uitdaging, omdat beide werelden elkaar zo goed aanvullen.

Zeker in de laatste levensfase.


Wat is mijn achtergrond?

Sinds 2006 voer ik eigen praktijk als wijk- en palliatief verpleegkundige (HBO-V/niv. 6/ B.I.G geregistreerd). Daarnaast heb ik Public Health (gezondheidswetenschappen) gestudeerd aan de University of Maastricht. En ik ben NLP master practitioner en hypnotherapeut. Daarnaast volg ik regelmatig bijscholingen en trainingen als wijkverpleegkundige en in de alternatieve gezondheidszorg (zoals stervensbegeleiding) om mijn kennis en mogelijkheden te vergroten om anderen te helpen. Tegenwoordig volg ik de NLP trainersopleiding, die me ondersteunt in mijn werk om kennis over te dragen aan anderen.

Spiritualiteit en zingeving zijn gebieden waarin ik me graag verder ontwikkel en hebben dan ook mijn enthousiaste aandacht. 

Door de combinatie van reguliere en alternatieve/aanvullende/complementaire geneeskunde haal ik het beste uit twee werelden om jou te ondersteunen.


Klik hier voor mijn uitgebreide C.V.

Link naar mijn B.I.G. registratie.

Lees hier een interview in blad 'Lebe Lebe'


Zorgen voor de ander in de laatste levensfase. Hoe doe je dat?

Met praktische en eenvoudige tips bevorder je rust waardoor je klachten verminderd.

Rust vinden is het allermoeilijkste in de laatste levensfase.

Én tegelijkertijd het allerbelangrijkste.

Met rust vergroot je verbinding, troost en een liefdevol afscheid.

De ZEN-methode helpt in 3 stappen rust voor jezelf en de ander te bevorderen. Deze stappen bieden je structuur hoe je voor de ander kunt zorgen en welke stappen je het beste zet. Rust helpt (pijn)klachten te verminderen en bevordert een mooi afscheid in de laatste levensfase.

50%
Ja, graag stuur me de gratis training