Staan blijven in moeilijke tijden
Moeilijke tijden doorstaan
zelfzorg als je zorgt
zelfzorg als je zorgt
12/05/2021
2 min

Staan blijven in stormachtige tijden

12/05/2021
2 min

Omgaan met onrustige tijden en moeilijke situaties. 

  • Hoe ga je om met lastige tijden?
  • Hoe blijf je staan als het stormachtig is?

Onze mind, onze gedachten kunnen met ons aan de haal gaan als het leven niet volgens ons plan verloopt. Emoties maken je onrustig en het voelt minder stabiel. De maatschappij is in choas, en veel mensen ervaren innerlijke conflicten.

Hoe blijf je staan in moeilijke tijden?

In deze podcast deel ik je 4 inzichten die mij ondersteunen als het allemaal niet zo makkelijk is, als alles lijkt tegen te zitten. Een paar fundamentele inzichten; suggesties die je een ander perspectief op de situatie laten zien. Het maakt dan niet uit of het gaat om iets kleins of groots dat in je leven gebeurt.

Gevoelens en emoties

Het is niet prettig om 'negatieve' emoties te voelen. Net zoals positieve emoties hebben negatieve emoties ook een boodschap voor je. Beiden emoties willen je iets duidelijk maken. Het geeft problemen als we onze emoties wegdrukken, als we ze niet goed doorvoelen of onder ogen durven te zien. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Als je niet lekker in je vel zit, is het belangrijk om te voelen. Het gaat daarbij niet om je goed voelen, maar om goed te voelen. Je gevoelens waar te nemen. Voel je het verschil?

Welke betekenis geef je aan gebeurtenissen?

Welke betekenis geef je aan moeilijke situaties? Is het iets dat tijdelijk is of iets dat blijf voortduren?Ik geloof dat niets voor niets gebeurt. Dat alles wat er gebeurt een dieper liggende redenen heeft, ook al snap ik dat vaak niet met mijn menselijke beredeneringswijze. De wereld staat momenteel in brand. Hoewel ik geloof dat alles een reden heeft, is het zoektocht om te blijven vertrouwen, om te blijven staan in onrustige tijden. Onrust en chaos gaan hand in hand. Chaos brengt ruimte om iets nieuws op te bouwen. Iets op te bouwen dat ons beter dient.

Ik geloof dat we hoe we de afgelopen jaren met de wereld, met elkaar, met de natuur zijn omgegaan, niet langer kan. Teveel mensen ervaren depressies, burn-out en andere mentale, spirituele en lichamelijke klachten. We zijn ver van de natuur afgeraakt. De wereld staat op zijn kop en alles wat niet voor ons werkt zoals macht, controlle en angst komt aan het licht. In deze chaos is er ruimte om nieuwe keuzes te maken. Keuzes voor jezelf, voor integriteit en liefdevol voor jezelf zorgen.


Wanneer we zorgen voor onze dierbaren aan het sterfbed is de angst vaak groot. In een tijd waarin we continue geconfronteerd worden met (angst) voor ziekte en dood, mogen we meer vertrouwen toevoegen aan het stervensproces.

Gratis masterclass liefdevolle en praktische stervensbegeleiding

In deze gratis masterclass liefdevolle en praktische stervensbegeleiding deel ik een aantal praktische inzichten die ondersteunen als je mensen begeleid (of gaat begeleiden) aan het einde van het leven. Je kunt je hier inschrijven
Reacties
Categorieën