Feit of fabel ?! Kun je in hypnose blijven hangen?
Feit of fabel ?! Kun je in hypnose blijven hangen?
07/02/2019
2 min

Feit of fabel ?! Kun je in hypnose blijven hangen?

07/02/2019
2 min

In dit blog enkele vragen die ik krijg over hypnose en het toepassen van hypnotherapie.

Feit of fabel?
Brrr….
Kun je eeuwig in de hypnose blijven hangen?

Je moet er toch niet aan denken?!

Eerst in het kort; uitleg over hypnose…

Wat is hypnotherapie?

Hypnose (ook wel hypnosetherapie of hypnotherapie genoemd) is een staat van bewustzijn die voor veel mensen onbekend terrein is. Tenminste dat denken ze! Iedereen heeft in zijn leven wel een staat van lichtere of diepere hypnose ervaren.

Dagdromen is bijvoorbeeld een staat van hypnose, mediteren ook. Tja, en net zoals bij sommige dagdromen… zouden we hier weleens bewust in willen blijven hangen. Heerlijk in je eigen fantasie in een wonderlijke wereld, waar alles kan, mag en magisch is…….

Zo is dat ook bij hypnose, heerlijk ontspannend.

En tegelijkertijd klinkt het ook een beetje spooky.
Waar ben jij als je de controle los laat? Ben je überhaupt in controle?

Net als onze natuurlijke waak en slaap ‘stand’, is hypnose een ‘stand’ van je bewustzijn. Hypnose bevindt zich ergens tussen deze twee uitersten in. Net als wanneer je slaapt, wordt je bij hypnose ‘wakker’ wanneer je bijvoorbeeld schrikt, een hard geluid hoort, volgens je biologische klok, of op commando van jouw hypnotiseur.

De volgende vraag kreeg ik laatst ook:

Stel de hypnotiseur gaat er vandoor? Wat dan ?;-)

Mocht je hypnotiseur er vandoor gaan, dan zet jouw lichaam de hypnose om in slaap of waakstand.
Het komt vaker voor dat mensen het gevoel voor tijd verliezen, juist door de ontspanning. Net als in je slaap, werken er nog altijd reflexen die je ‘wakker’ kunnen maken.

De meeste mensen vinden het juist jammer dat een sessie is afgelopen…. omdat hierin een diepe staat van lichamelijke en geestelijke ontspanning bereikt wordt.

Wat is nou heerlijker dan volledige ontspanning?

Als hypnose therapeut zorg ik ervoor dat je in die diepe ontspanning terecht komt. Als je wilt kan ik door die diepe ontspanning, gemakkelijk werken met je onderbewustzijn. Klinkt wellicht een beetje gek. Maar zou het niet fantastisch zijn als je in een toestand verkeerd waarin je diep ontspannen bent en veilig voelt, en tegelijkertijd aan je probleem wordt ‘gesleuteld’?

 

In de praktijk van ster in Zorg wordt hypnotherapie voornamelijk gebruikt bij rouw en verliesbegeleiding, stervensbegeleiding, omgaan met ziekte en gezondheid.

Kijk hier de video voor meer uitleg van hypnotherapie in o.a. de laatste levensfase.

Samengevat:

Het is dus een fabel dat je in je hypnose kunt blijven ‘hangen’.

Sinds 1 december 2019 heb ik de praktijk binnen centrum de Witte Boog (huisbezoeken zijn eventueel ook mogelijk).
Hier zie je een korte impressie:
Vragen, opmerkingen, hypnose ervaren?

 

Diana Stassen Ster in ZorgMijn naam is Diana Stassen. Ik help zorgverleners en mantelzorgers beter voor zichzelf én beter voor de ander te zorgen in de laatste levensfase. Zodat er meer rust en minder klachten zijn in deze belangrijke fase van het leven. Ik focus me daarbij voornamelijk op natuurlijke ondersteuningsmogelijkheden.

Een van de methodieken die ik gebruik is hypnosetherapie. Dat gebeurt in mijn praktijk in Maastricht of via een huisbezoek bij mensen thuis. Als wijkverpleegkundige, gezondheidswetenschapper en hypnotherapeut heb ik reeds waardevolle ondersteuning kunnen bieden ten goede voor een mooi afscheid.

Reacties
Categorieën