Verhoog je natuurlijke weerstand tegen virussen als je zorgt
Verhoog je natuurlijke weerstand tegen virussen
zelfzorg als je zorgt
zelfzorg als je zorgt
05/04/2020
2 min

Verhoog je natuurlijke weerstand tegen virussen

05/04/2020
2 min

In dit blog deel ik je twee manieren om op een simpele manier je weerstand te verhogen tegen virussen en bacteriën. Op deze manier ben je van nature beter beschermd tegen ziektes.

Verhoog je weerstand tegen virussen, tip 1

Uit verschillende wetenschappelijke studies blijkt dat vitamine C een echt power middel is dat je weerstand versterkt.

In 1947 verwees W.J. McCormick naar een onderzoeksrapport uit 1840. Dit rapport meldt dat vitamine C de weerstand verhoogt tegen allerlei ziektes zoals tuberculose, difterie, kinkhoest, reumatische koorts en tyfus. Hier werd nauwelijks aandacht aanbesteed. Dat is op zijn minst best gek, toch?

Hoe kan dit? Grote farmaceutische bedrijven hebben geen baat bij extra verkoop van vitamine C tabletten. Het levert ze simpelweg niks op. Terwijl als er dure medicijnen verkocht worden, zoals vaccinaties, dat levert (heel veel) winst op. Een vitamine C tablet is goedkoop en zonder patent mag iedereen dit middel maken en verkopen.

Bijna alle onderzoeken naar medicijnen worden gedaan door de farmaceutische bedrijven zelf, en die gaan natuurlijk niet in onderzoek investeren die geen winst opleveren.

Toch zijn er onderzoeken die wel naar vitamine C zijn uitgevoerd. Het blijft een beetje gek om te lezen hoe goed vitamine C helpt en dat in verhouding weinig onderzoeken naar de toepassingen worden gedaan.  Want vitamine C helpt bij verschillende klachten, ziekten en gedragsproblemen. Uit onderzoek blijkt dat vitamine C prima geschikt is om je weerstand te verhogen.

Verhoog je weerstand tegen virussen, tip 2

De tweede belangrijke tip om je weerstand te verhogen is; verlaag je stress.

Wanneer je lichaam stress heeft, schieten je stress hormonen omhoog. Je lichaam gaat over op actie stand.

Dit is biologisch zo bepaald. Wanneer je verre voorouders geconfronteerd werden met gevaar, moesten ze in actie komen om te overleven. Ik leg het uit aan de hand van een voorbeeld.

Laten we Piet nemen als verre verre voorouder. Wanneer Piet een beer ziet, dan gaat in zijn lichaam de adrenaline omhoog. Het lichaam wordt acuut klaar gemaakt om te vechten of te vluchten. Dat gaat in een split second. Extra energie wordt vrijmaakt voor de spieren, de longen en het hart van Piet. Het lichaam staat “AAN”. Piet is klaar om optimaal te presteren en om in actie te komen.

Het lichaam heeft de prioriteit gesteld; hij staat oog in oog met de beer. Het is nu of nooit. Het leven van Piet hangt ervan af.

Dat betekent dat het lichaam geen prioriteit heeft voor minder acute lichaamsfuncties. Zoals de spijsvertering of de weerstaand. Deze lichaamsfuncties staan niet bovenaan de prioriteitenlijst als er een gevecht plaats vind met de beer.

Wanneer Piet het gevecht met de beer achter de rug heeft (we gaan ervan uit dat hij het overleefd heeft). Dan kan hij weer ontspannen. Terwijl hij ontspant dalen de stress hormonen in zijn lichaam. In een ontspannen toestand heeft het lichaam andere prioriteiten. Het werkt aan de spijsvertering, het werkt aan de weerstand en aan herstel van de verwondingen. Minder stress hormonen in je lichaam betekent aandacht voor je immuunsysteem.

Dus….. je lichaam ontspannen is een perfecte methode om je weerstand op peil te houden. Je verhoogt je weerstand.

Mijn naam is Diana Stassen en ik help je liefdevol en warm zorgen in de laatste levensfase. Als je zorgt voor een ander is zorgen voor jezelf essentieel. Je draagt een grote verantwoordelijkheid op je schouders en hoe beter jij voor jezelf zorgt, hoe beter je voor de ander kunt zorgen. Ik heb een mini-training gemaakt die je helpt je stres level te verlagen zodat je beter kunt zorgen. Je kunt deze mini-training hier gratis downloaden.

Bronnen

Carr AC et al. Vitamine C and immune function 2017

Carr AC et al. Vitamine C in health and disease boek

Reacties
Categorieën