Kan een stervende persoon nog horen?
horen-sterfbed
Stervensproces
Stervensproces
01/25/2024
0 min

127 Kunnen mensen die stervende zijn nog horen?

01/25/2024
0 min

Het is een veelvoorkomend misverstand dat bij het naderen van de dood alle zintuigen stoppen met werken. Inderdaad, het lichaam sluit zich meer af en organen en zintuigen functioneren minder goed. Maar sommige zintuigen, zoals het gehoor, blijven vaak beter functioneren dan andere, een cruciaal inzicht voor iedereen betrokken bij stervensbegeleiding.


Via onze zintuigen ervaren we de wereld om ons heen. De manier waarop we de wereld ervaren, kan bijdragen aan rust en veiligheid of juist aan spanning en angst. In deze aflevering van de Stervensgoed podcast deel ik enkele ideeën over hoe je dankzij het gehoor kunt bijdragen aan rust en comfort tijdens de ondersteuning in de laatste levensfase.


Het belang van onze woorden en aanwezigheid aan het sterfbed en hoe deze de ervaring van de stervende persoon kunnen beïnvloeden, wordt hierin benadrukt. Dit onderwerp is van groot belang, niet alleen voor professionals in stervensbegeleiding, maar ook voor familieleden en vrienden die waken bij het sterfbed van een geliefde. Luister naar deze aflevering voor een dieper begrip van hoe je rust en comfort kunt bieden in deze essentiële momenten.
👉🏻Je luistert de podcast Stervensgoed ook via apple en Spotify

Reacties
Categorieën