Omgaan met kritiek en onbegrip als levenseinde doula/ stervensbegeleider
onbegrip-stervensbegeleiding
Praktijk groei als levenseinde doula en stervensbegeleider
Praktijk groei als levenseinde doula en stervensbegeleider
11/30/2023
1 min

Omgaan met kritiek en onbegrip als je 'iets doet' met stervensbegeleiding

11/30/2023
1 min

In het leven van een stervensbegeleider of Stervensgoed levenseinde doula (in wording) kunnen we soms geconfronteerd worden met onbegrip en zelfs kritiek als we onze passie en ambities in stervensbegeleiding delen.

Sommigen zien het als een zware last om te ondersteunen in de laatste levensfase, anderen vragen zich af of je hier wel je brood mee kunt verdienen. Waarom zou je je bezig willen houden met 'al die ellende'? Niet iedereen begrijpt de diepte van onze werkzaamheden of de roeping die ons drijft. (Wil je wel graag verdiepen in stervensbegeleiding maar weet je niet waar je het beste start? Meld je dan aan voor deze gratis masterclass liefdevolle stervensbegeleiding)

Omgaan met kritiek

Hoe ga je om met onbegrip en zelfs kritiek? In deze aflevering van de Stervensgoed podcast deel ik inzichten over HOE en WANNEER je wel en niet reageert op deze opmerkingen. Het is een uitnodiging om niet ontmoedigd te raken, ongeacht welke droom of passie je ook hebt. Het belangrijkste is om trouw te blijven aan jezelf.💪🏼

In deze podcast aflevering van Stervensgoed, nummer 121, deel ik waardevolle inzichten over het omgaan met kritiek in het algemeen, en welke vormen van kritiek je serieus mag nemen en welke je gerust aan de kant kunt schuiven.

De beste stuurlui staan aan wal, welke feedback neem je ter harte?

Een belangrijk concept dat ik in deze aflevering bespreek is het idee van 'in de arena staan'. Wie staat moedig met je in de arena of wie zit veilig in het publiek met een wijzende vinger en (goed bedoeld) advies? Deze metafoor nodigt ons uit om na te denken over van wie we advies en feedback aannemen.

Zijn het de mensen die met ons in de arena staan, die zelf ook hun hart volgen en dromen najagen? Of zijn het de toeschouwers die vanaf de zijlijn kritiek leveren zonder zelf de uitdagingen van het veld te ervaren? Deze benadering helpt ons om de waardevolle feedback te onderscheiden van de ruis.

 Ik wens je veel plezier en reflectie bij het beluisteren van de Stervensgoed podcast.

Leuk als je me laten welke inzichten je eruit haalt!

Liefs, Diana

👉🏻Je luistert de podcast Stervensgoed ook via apple en Spotify


Reacties
Categorieën