Intentie zetten [meditatie]
intentie-zetten
Praktische handvatten voor stervensbegeleiding
Praktische handvatten voor stervensbegeleiding
01/06/2023
1 min

Intentie zetten [meditatie]

01/06/2023
1 min

Een intentie zetten is een krachtige tool om de energie te sturen naar rust, vertrouwen, ontspanning, helderheid, of iets anders wat er op dit moment gewenst is. 

Waarom een intentie zetten belangrijk is

Een intentie zetten -zeker als je ondersteunt in de laatste levensfase- is om meerdere reden belangrijk:

  • Energie gaat naar wat je aandacht geeft. Geef focus aan de gewenste energie die je wilt 'neerzetten', i.p.v. te zijn overgeleverd aan de zware emoties die vaak kunnen opspelen bij bijvoorbeeld rouw en verlies.
  • Het voorkomt dat je meegaat in de spiraal van zwaardere emoties van anderen zoals pijn, verdriet en angst. Als je wilt ondersteunen ga je niet mee in de 'zwarte draaikolk', maar blijf je geaard en sterk als een rots in de branding staan. Daarmee ondersteun je de ander beter, en kun je het licht zijn in het donker.
  • Je bent zelf beter beschermt tegen de energie van zwaardere emoties. Als Stervensgoed levenseinde doula ren je niet weg voor moeilijke situaties, maar het is wel een gezonde zaak om beschermt te zijn in 'uitdagende' situaties'.

--> Wil je alles weten over ondersteunen op een niet medische manier als Stervensgoed levenseinde doula? 👉🏻 KIJK HIER 👈🏻

Een intentie zetten kun je op verschillende manieren gebruiken

Je kunt het gebruiken voor elke dag. Bijvoorbeeld in de ochtend om de dag te starten. Hoe je dat doet vertel ik je in de podcast.

Je kunt het gebruiken aan de start van het jaar, de maand, een maancycles of de start van een ander nieuw begin. Zoals een nieuwe baan of een nieuwe levensfase of een nieuwe client die je gaat ondersteunen aan het sterfbed. (download hier de gratis checklist ondersteunen in de laatste levensfase zodat je niks vergeet).

Als ik ga ondersteunen aan het sterfbed stem ik altijd af welke energie ik wil mee brengen. Soms wil ik rust meebrengen, soms ontspanning, soms helderheid. Soms stel ik de intentie bij omdat ik merk dat de ander iets anders nodig heeft.

Als ik een passende intentie zet, helpt het mij enorm om de juiste woorden en passend gedrag te vinden in een specifieke situatie.

 Kortom intentie zetten is een simpel toepasbaar hulpmiddel om de universele energie te sturen en te ontvangen, zowel voor jezelf als om te ondersteunen (in de laatste levensfase)

Meditatie intentie zetten

In deze Stervensgoed podcast aflevering ontvang je een krachtige oefening om een sterke en heldere intentie neer te zetten. Maak het speels en geniet ervan. 🙂

Je beluistert de podcast hier:

👉🏻Je beluistert de Stervensgoed podcast ook via apple en Spotify. Reageren op Stervensgoed podcast? Graag! Dat kan onder dit blog!  Of mail naar info@sterinzorg.nl

Wil je geen (gratis) training over rouw, verlies, stervensbegeleiding en ondersteunen in de laatste levensfase missen?

 Schrijf je hierin en je ontvangt een persoonlijke uitnodiging voor gratis trainingen per mail.

Reacties
Categorieën