Levenseinde doulas- Wat doen ze precies?
levenseinde-doulas-wat-doen-ze-precies
Praktische handvatten voor stervensbegeleiding
Praktische handvatten voor stervensbegeleiding
07/03/2024
1 min

Levenseinde doula's- Wat doen ze precies?

07/03/2024
1 min

Heb je ooit gehoord van de levenseinde-doula?

In Nederland en België zijn ze relatief onbekend, maar in Amerika, Canada en de UK staan ze bekend als end-of-life doula, soulmidwife of deathdoula. Dit zijn professionals die ondersteuning bieden in de laatste levensfase op een holistische manier, aanvullend op de zorg van bijvoorbeeld een verpleegkundige of arts.

 Doorbreek het taboe rondom sterven

Het doel is om het taboe rondom sterven te doorbreken en de conversatie op gang te brengen. Dit biedt rust en comfort voor zowel de stervende als hun naasten. In de Stervensgoed podcast aflevering geef ik talloze voorbeelden van hoe een levenseinde-doula haar rol vervult.

Stervensgoed: kwaliteit en toewijding

Stervensgoed staat voor het uitgebreide traject dat de doula's hebben afgelegd. Hierdoor zijn ze goed voorbereid om stervende personen en hun naasten te ondersteunen. Ze dragen ook maatschappelijk bij aan een verbetering van de stervenscultuur. Stervensgoed staat voor de kwaliteit en toewijding van de levenseinde-doula.

Meer leren over de levenseinde-doula

In deze podcast ontdek je meer over wat een levenseinde-doula doet en wat ze kan betekenen.👉🏻Je beluistert de podcast Stervensgoed ook via apple en Spotify

Liefs,

Diana

Verpleegkundige & oprichter van de Stervensgoed levenseinde doula opleiding

P.S. Liefdevol ondersteunen in de laatste levensfase? Download de gratis checklist met 100 aandachtspunten op een rij.


Vond je deze aflevering waardevol? Laat een review achter op Google, iTunes of Spotify. Jouw feedback helpt anderen om deze podcast te ontdekken en er ook baat bij te hebben.


Reacties
Categorieën