Welke opleiding stervensbegeleiding past bij mij?
welke-opleiding-stervensbegeleiding
Praktijk groei als levenseinde doula en stervensbegeleider
Praktijk groei als levenseinde doula en stervensbegeleider
07/07/2023
3 min

De juiste zaadjes planten- hoe je weet welke opleiding bij jou past-

07/07/2023
3 min

Je voelt de roep van je hart om te ondersteunen in de laatste levensfase. Niet iedereen snapt het, maar jij wordt er blij van! 😀 Alleen.... je weet niet waar je moet beginnen of wat je vervolg stap is. 

Stel je voor dat je als tuinman de juiste zaden selecteert om een bloeiende tuin te creëren. Zo zaai je met een passende opleiding de zaadjes van kennis en vaardigheden die je helpen groeien en bloeien in het begeleiden van mensen tijdens hun laatste levensfase. 🌱🌷 

👉🏻Hoe weet je welke opleiding bij jou past? 🤔 

Net zoals het vinden van een perfecte sleutel voor een slot, opent een goede opleiding voor levenseinde doula's de deur naar nieuwe mogelijkheden in het begeleiden van mensen in de laatste levensfase. 🔑✨ 

In deze podcast Stervensgoed ontdek je welke vragen jezelf kunt stellen om te ontdekken welke opleiding het beste bij je past, zodat je een training/opleiding kunt kiezen die naadloos aansluit bij jouw passies en waarden. 🌟💭 De stervensgoed podcast beluister je hier:👉🏻Je luistert de podcast ook via apple en Spotify

Welke opleiding stervensbegeleiding past bij mij?

Het leven is kort en het is belangrijk om elke dag ten volle te leven. Voor sommigen betekent dat ook anderen bijstaan tijdens hun laatste levensfase. Als jij geïnteresseerd bent in stervensbegeleiding, is het kiezen van de juiste opleiding essentieel. In deze blogpost zullen we verkennen hoe je een goede opleiding kunt kiezen en welke vragen je jezelf moet stellen. We zullen ook de voordelen van het volgen van de opleiding en de mogelijke consequenties van het niet volgen ervan bespreken. Daarnaast zullen we de belangrijkste normen en waarden van de Stervensgoed levenseinde doula opleiding belichten, zoals veiligheid, interactie, verbinding en openheid.

Hoe weet je hoe je een goede opleiding kiest? Stel jezelf de juiste vragen!

Het kiezen van de juiste opleiding begint met het stellen van de juiste vragen aan jezelf. Denk na over je passie en waar je blij van wordt. 

  • Wat motiveert je om anderen te ondersteunen in hun laatste levensfase? 
  • Welke aspecten van stervensbegeleiding spreken je het meest aan? 
  • Ben je meer gericht op de medische zorg of vind je een holistisch perspectief meer passend? 
  • Wil je ruimte om te delen of studeer je liever alleen?
  • Hoeveel tijd en energie wil je in een opleiding steken?
  • Ga je voor kort of voor diepgang?
  • Persoonlijke aandaacht of voor de massie?

Door deze vragen te beantwoorden, krijg je meer inzicht in welke richting je wilt gaan en welke opleiding en cursus het beste bij jou past.

Wat gaat een opleiding of workshop in stervensbegeleiding je brengen?

Het volgen van een opleiding stervensbegeleiding opent de deur naar nieuwe mogelijkheden en persoonlijke groei. In de Stervensgoed levenseinde doula opleiding ontwikkel je vaardigheden en kennis die je in staat stellen om op een holistische manier ondersteuning te bieden aan mensen tijdens hun laatste levensfase. 

Je leert hoe je fysieke, emotionele, spirituele en praktische behoeften kunt vervullen, en je krijgt de tools om betekenisvolle verbindingen te creëren. De opleiding biedt je ook de kans om te leren van experts in het veld en ervaringen te delen met medestudenten, wat je zelfvertrouwen en professionaliteit versterkt. Daarnaast geeft de Stervensgoed levenseinde doula opleiding je ook een liefdevolle schop onder je kont☺️, zodat je daadwerkelijk ook de stappen onderneemt om je kennis in de praktijk te zetten.

Wat als je geen keuze maakt of niet voor je dromen gaat? 

Het is een bekende uitspraak; als je deed wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Met andere woorden er verandert niets. Een opleiding kan je motiveren en je helpen in de juiste richting van je dromen

Het niet volgen van een opleiding stervensbegeleiding kan betekenen dat je een waardevolle kans misloopt om je passie te volgen en anderen te helpen tijdens een belangrijk moment in hun leven. Zonder de juiste training loop je mogelijk waardevolle inzichten en vaardigheden mis die nodig zijn om effectief te zijn in dit werk. Het kan ook betekenen dat je niet in staat bent om je dromen na te jagen en een vervullende carrière op te bouwen waarin je van betekenis bent voor anderen. Het leven is kort! Maak je dromen waar.

Heeft het opleidingsinstituut normen en waarden die bij je aansluiten?

Bij de keuze voor een opleiding is het belangrijk om te letten op de normen en waarden die de opleiding hanteert. De Stervensgoed levenseinde doula opleiding legt grote nadruk op veiligheid, interactie, verbinding en openheid. Ze creëren een veilige en ondersteunende leeromgeving waarin studenten kunnen groeien en bloeien. De interactie tussen studenten en docenten is essentieel om ervaringen te delen en van elkaar te leren. 

Verbondenheid staat centraal, zowel met de mensen die je begeleidt als met je medestudenten en docenten. Daarnaast wordt openheid gestimuleerd, zodat er ruimte is voor persoonlijke groei en het omgaan met de uitdagingen die stervensbegeleiding met zich meebrengt.

Ga voor je passie!

Het kiezen van de juiste opleiding stervensbegeleiding is een belangrijke stap op weg naar een vervullende carrière waarin je anderen kunt ondersteunen tijdens hun laatste levensfase. Stel jezelf de juiste vragen, ontdek je passie en bedenk wat je mist als je de opleiding niet volgt. 

De Stervensgoed  levenseinde doula opleiding, met haar normen en waarden van veiligheid, interactie, verbinding en openheid, biedt een waardevolle leerervaring waarin je jezelf kunt ontwikkelen en anderen kunt helpen op een holistische en betekenisvolle manier. 

Aarzel niet om de juiste opleiding te kiezen en je dromen na te jagen. 💃🏼 Het leven is kort, en jij hebt de kracht om het verschil te maken!

Reacties
Categorieën