Zoveel mogelijkheden: wat is de beste ondersteuning in de laatste levensfase?
mogelijkheden-wat-is-de-beste-ondersteuning-in-de-laatste-levensfase
Praktijk groei als levenseinde doula en stervensbegeleider
Praktijk groei als levenseinde doula en stervensbegeleider
06/13/2024
0 min

Zoveel mogelijkheden: wat is de beste ondersteuning in de laatste levensfase?

06/13/2024
0 min

Tig instanties houden zich bezig met het levenseinde. Steeds meer verschillende beroepsgroepen duiken op: Stervensgoed levenseinde doula's (zoals ik 😉), ritueel begeleiders, een diversiteit aan uitvaartondernemers. Verschillende zorgmogelijkheden en instanties die daarbij ondersteunen, voorlichting geven en patiënten met elkaar verbinden.

Ik juich het allemaal toe. Want op deze manier is er voor ieder wat wils. Een jonge meid die ziek is, heeft iets anders nodig dan een dame die tevreden op haar lang geleefde leven terugkijkt. En dan heb ik het over de context, maar de ene persoon heeft iets anders nodig dan de andere persoon.

We vergeten hierbij een belangrijk ding: niet alleen de instantie of de rol, zoals verpleegkundige of geestelijk verzorger is een belangrijk aspect, maar vooral WIE de rol uitvoert.

De mens achter de functie of de rol. ❣️

Ik neem je mee in aflevering 144 van de Stervensgoed podcast, waarom dit essentieel is. Ook de moeite waard om te luisteren als je 'iets' wilt doen met stervensbegeleiding, maar je laat tegenhouden omdat er al 'zoveel' mensen zijn die dit doen. Luister waarom mensen juist jouw stem nodig hebben!


👉🏻Je beluistert de podcast Stervensgoed ook via apple en Spotify

Liefs,

Diana

Verpleegkundige & oprichter van de Stervensgoed levenseinde doula opleiding

P.S. Liefdevol ondersteunen in de laatste levensfase? Download de gratis checklist met 100 aandachtspunten op een rij.

Reacties
Categorieën