Sterven is geen medisch proces
waarom-sterven-geen-medisch-proces-is
Praktische handvatten voor stervensbegeleiding
Praktische handvatten voor stervensbegeleiding
03/07/2024
1 min

Waarom sterven geen medisch proces is

03/07/2024
1 min

In een wereld waar medische interventies vaak de boventoon voeren, vergeten we soms de essentie van wat het betekent om mens te zijn - vooral in de laatste levensfase. "Waarom sterven geen medisch proces is," de nieuwste aflevering van de Stervensgoed podcast, onthult een dieper inzicht in het stervensproces, dat verder gaat dan het medische model waar we zo vertrouwd mee zijn geraakt.


Deze aflevering, gehost door Diana Stassen, nodigt ons uit om het sterven te bekijken door een bredere lens. Met een achtergrond van vragen zoals "Kan ik ondersteunen in de laatste levensfase zonder medische of zorgopleiding?" belicht Diana het stervensproces als een ervaring die energetisch, emotioneel, en vooral, diep menselijk is. De nadruk ligt op het belang van een holistische benadering, waarbij spirituele, emotionele en menselijke ondersteuning centraal staan.


We verkennen hoe iedereen, van familieleden tot vrienden en gemeenschapsleden, een waardevolle rol kan spelen in het ondersteunen van een waardig afscheid, ver verwijderd van de steriele muren van een ziekenhuis. (In deze checklist zijn belangrijke aandachtspunten opgesomd als je ondersteunt in de laatste levensfase)Deze podcastaflevering moedigt ons aan om na te denken over onze maatschappelijke verantwoordelijkheid rondom sterven en benadrukt hoe we allemaal kunnen bijdragen aan een meer verbonden en liefdevol stervensproces.


Luister naar "Waarom sterven geen medisch proces is" en laat je inspireren om het verschil te maken in een van de meest significante momenten van het menselijk leven. Laat ons je gedachten weten en deel je ervaringen; samen kunnen we een bijdragen leveren aan de erkenning dat sterven een belangrijk deel is van ons leven.

Hier kun je aanmelden voor de gratis masterclass liefdevolle en praktische stervensbegeleiding

Reacties
Categorieën