Nooit echt alleen tijdens het sterven
nooit-echt-alleen-sterven
Spiritualiteit bij sterven
Spiritualiteit bij sterven
02/29/2024
1 min

#131 Nooit Echt Alleen - De Ongeziene Aanwezigheid bij het Sterven

02/29/2024
1 min

Terwijl het einde nadert, openbaart zich een geruststellende gedachte: er is altijd ondersteuning, zelfs als we die niet kunnen zien. In deze aflevering van de Stervensgoed podcast, getiteld "Nooit Echt Alleen: De Ongeziene Aanwezigheid bij het Sterven", verkennen we een diepgaand en troostrijk perspectief op het stervensproces.

Het idee dat niemand werkelijk alleen sterft, zelfs in de meest eenzame momenten, biedt een glimp van hoop en geruststelling.

Er is altijd ondersteuning bij het stervensproces

De podcast onthult dat, terwijl de onzichtbare ondersteuning van 'de andere kant' altijd aanwezig is tijdens de overgang van leven naar dood, dit niet betekent dat onze taak op aarde minder significant is.

 In feite is onze fysieke en emotionele aanwezigheid cruciaal. Mensen ontvangen weliswaar de noodzakelijke medische zorg, maar het is de menselijke aanraking, onze aandacht en liefde, die een veilige en liefdevolle sfeer creëren. In deze checklist geef ik je 100 suggesties die bijdragen in de laatste levensfase.

Deze aflevering daagt ons uit om verder te kijken dan de fysieke realiteit en te begrijpen dat liefde en verbinding de ware essenties zijn die comfort en vrede bieden aan de stervende en hun dierbaren. Het is een uitnodiging om de kracht van ons aanwezig zijn, onze woorden en daden, te herkennen en hoe deze bijdragen aan een waardige overgang.


Wat je zult ontdekken in deze podcast:

  • De redenen waarom iemand nooit echt alleen sterft, en de ondersteuning die van 'de andere kant' komt. Blijkt uit onderzoek van Nabij dood ervaringen
  • Het belang van fysieke aanwezigheid bij het sterfbed voor het bieden van liefde en veiligheid.
  • De gedachte dat de ziel zelf het moment van overgang kiest.
  • Observaties van dieren die zich afzonderen wanneer ze hun eigen sterven voelen aankomen.
  • Een hart onder de riem voor hen die het fysieke moment van sterven van een dierbare hebben gemist, met de nadruk op het belang van de gedeelde tijd samen over weken, maanden en jaren.

Ik moedig je aan om te luisteren naar deze ontroerende aflevering en de inzichten en verhalen te ontdekken die ons helpen om betekenisvolle ondersteuning te bieden in de laatste levensfase. Laat deze aflevering een bron van inspiratie zijn om de manier waarop we aanwezig zijn bij het afscheid nemen te verdiepen.

 

Jouw reflecties en ervaringen zijn waardevol; deel ze gerust na het luisteren naar de aflevering. Samen kunnen we een gemeenschap van zorg, liefde en ondersteuning bouwen rondom het stervensproces.

👉🏻Je luistert de podcast Stervensgoed ook via apple en Spotify

De film documentaire waar ik het over had vind je hier  https://vimeo.com/ondemand/whenyoudie/533235709

Reacties
Categorieën