Wat doet een stervensbegeleider?
Wat doet een stervensbegeleider
Praktijk groei als levenseinde doula en stervensbegeleider
Praktijk groei als levenseinde doula en stervensbegeleider
09/20/2021
1 min

Wat doet een stervensbegeleider?

09/20/2021
1 min

Wat doet een stervensbegeleider precies?

De meeste mensen hebben geen idee wat het vak stervensbegeleiding inhoud. Dat is ook niet zo gek, want naar mijn mening is het tijd om het beroep als stervensbegeleider van een nieuw imago en nieuwe taken te voorzien. Het mag van donker naar licht.

Het beroep stervensbegeleider is al eeuwen oud. In oude dorpen waren er al wijze vrouwen die aan de poorten van leven en dood stonden. Die ondersteunden bij bevallingen en geboortes. Én die ondersteunden bij ziekten en stervenden.

We hebben dood en sterven lang weg gestopt in onze maatschappij, maar gelukkig mag de dood weer omarmt worden. De dood hoort nu eenmaal bij het leven. Sterker nog de dood maakt leven mogelijk. Juist door dood en sterven ver weg te drukken, maken we het ingewikkelder en zwaarder. Je kunt pas voluit leven, als alles aanwezig mag zijn. Zoals je alleen liefde en plezier kunt voelen, als je bereid bent ook de pijn en angst te voelen. In deze gratis masterclass deel ik mijn visie hoe we op een liefdevolle manier ondersteunen tijdens het stervensproces.

Wat zijn de taken van een stervensbegeleider?

Een stervensbegeleider is de persoon die ondersteunt vóór, tijdens en na het stervensproces. Daarbij gaat het juist vaak niet over sterven en dood, maar om mooie herinneringen te maken. Om te ondersteunen bij een mooi afscheid. Het geven van troost.

Stervensbegeleiding mag in een modern jasje. Aangepast, met wat we nodig hebben in deze tijd. In deze aflevering #32 van Stervensgoed podcast: “wat doet een stervensbegeleider precies”.Geen podcast van Stervensgoed meer missen?

  • Abonneer je gratis bij Itunes op de Stervensgoed podcast, en ontvangt als eerste de volgende aflevering.
  • Abonneer je gratis bij Spotify op de Stervensgoed podcast, en ontvangt als eerste de volgende aflevering.


Of schrijf je gratis in om tips, tools, handvatten en toegang te krijgen tot gratis online masterclasses rondom rouw,verlies en stervensbegeleiding.


Reacties
Categorieën