Wie we in essentie zijn
wie-we-in-essentie-zijn
Spiritualiteit bij sterven
Spiritualiteit bij sterven
07/29/2022
5 min

Wie we in essentie zijn

07/29/2022
5 min

In essentie zijn we spirituele wezens met een menselijke ervaring. Tenminste dat is de manier hoe ik naar het leven kijk. In de podcast Stervensgoed van deze week een aantal inzichten over het leven en gebeurtenissen en welke impact je wel én niet hebt.


👉🏻Je luistert de podcast ook via apple en Spotify. Reageren op Stervensgoed podcast? Graag! Dat kan onder dit blog!

👉🏻Verdiepen in het laatste stukje leven zodat je met al je warmte kunt ondersteunen? Volg de gratis videotraining voor onmisbare inzichten via deze link.

De zin van het leven

Wie ben jij in essentie? Wat komen wij hier doen op aarde? Wat betekent het leven? In dit artikel wil ik je graag meenemen wie wij in essentie zijn. Ik wil je wat meer vertellen hoe ik tegen het leven aankijk en over wat wij hier te doen hebben. Dat we meer zijn dan ons lichaam en dat wij meer power hebben dan we denken.

Heb je enig idee wat onze ziel hier komt doen op aarde?

Ik hoop dat dit artikel inspirerend voor jou is. Dat je vooral met een frisse blik naar het leven kunt kijken.  Vanuit een andere invalshoek. Als we het over dood en sterven hebben, dan hebben we het eigenlijk over het leven. Ik wil dan ook graag meer vertellen over de essentie van het leven.

Wie we in essentie zijn

Ik geloof dat wij in essentie liefde zijn. Het leven begint bij de geboorte en het leven begint doordat onze ziel in ons lichaam terecht komt.

Ik geloof, of eigenlijk wéét ik het, dat je meer bent dan je lichaam. Het lichaam is slechts een omhulsel waarin onze ziel zit.

 Een omhulsel waar we op deze aarde gebruik van maken om te kunnen voelen, horen, zien, aanvaren en proeven. Dat is iets wat onze ziel niet kan zonder lichaam.

 Ik geloof dat we hier zijn om ervaringen op te doen. Om te leren en om te ontdekken. Heel basaal gezegd: Ervaringen die je meemaakt door te erkennen wat je 'leuk' of 'niet leuk' vindt. Om te kiezen het beste en mooiste leven te maken, met de riemen die je hebt.

We komen zoveel dingen tegen op ons pad waar we gelukkig van kunnen worden of gelukkig door zijn. Maar tegelijkertijd komen we ook zoveel dingen tegen die ons pijn en verdriet doen. In essentie geloof ik dat we beide ervaringen nodig hebben om van te leren. Dat is ook de reden waarom we hier zijn. Het is onze taak om te kiezen wat we willen en wat we niet willen. We kunnen ons leven creëren, hoewel we niet alles in de hand hebben. Daarbij geloof ik niet dat je de loterij wint als je daarover een briefje aan je plafond hangt en daar elke ochtend en avond naar kijkt. Zoals in de bekende film the secret. Het is veel genuanceerder dan dat. Ik geloof er echter wel in dat we kunnen creëren en manifesteren als we onze frequentie leren af stemmen op wie we daadwerkelijk zijn.

 Omdat we in essentie liefde zijn.

Liefde is je natuurlijk staat van Zijn

Liefde is een vorm van energie. Je kunt het niet vasthouden of in een hokje stoppen. Liefde is in beweging en heeft een bepaalde frequentie. Wij trekken gelijksoortige frequenties aan. Dus hoe meer je daadwerkelijk in liefde bent, hoe meer positieve ervaringen je gaat aantrekken. Hoe beter je keuzes gaat maken die bij jou passen.

Heel veel overtuigingen, zoals: “Ik ben niet goed genoeg of ik ben het niet waard”, zijn allemaal overtuigingen die de liefde in jezelf ontkennen, en dus helemaal niet waar zijn. Maar doordat ons hoofd dat gelooft, creëren wij dingen op ons pad die we liever niet willen. Vaak kom je daar ook lastig uit omdat het een vicieuze cirkel is.

Levenservaringen die voorbestemt zijn

Ik zie het leven dan ook als een soort van trein. We starten op het moment dat onze ziel in het lichaam komt en het leven stopt bij het eindstation van die trein. Ik zie voor mij dat die trein rijdt en je tig keren van spoor kunt wisselen, een andere route kunt pakken of kunt stoppen bij verschillende haltes. Maar er zijn een aantal haltes in je leven die verplicht zijn, zoals een halte waar je móet stoppen. Iets is dan voorbestemd om op jouw pad te komen. Omdat je bijvoorbeeld bepaalde lessen moet leren of bepaalde ervaringen moet doormaken.

Er bestaat geen goed of fout

In de reis die je maakt met je keuzes is geen goed of fout. Dit is een thema wat regelmatig terugkomt bij het stervensgoed doula jaartraject; over oordeelloos zijn. Want als je streeft naar oordeelloosheid, is dat een proces waar je steeds weer leert door ervaringen en juist overtuigingen die ons vroeger zijn aangeleerd, weer afleert.

Vanuit een universeel perspectief is er geen goed of fout; je hebt het ene spoor gekozen of het andere spoor.  Ervaringen die je opdoet, helpen je om oordeelloos naar jezelf én naar anderen te kijken. Tenminste als je bewust wordt van je ervaringen en je rol hierin. Soms snap je jaren later pas welke wijze lessen in een bepaalde situatie zaten. Vaak gaan die lessen over jezelf. Over de overtuigingen die je hebt over jezelf en over het leven.

We komen allemaal moeilijke momenten tegen in het leven

Bij het creëren van je eigen leven is het absoluut niet zo dat je geen pijnlijke of rottige ervaringen op je pad tegenkomt. Ik vind het dan ook heel vervelend als mensen dan zeggen: ‘Ja, je kunt het creëren hoe je wilt, je hebt een keuze om met de situatie om te gaan.’ Als je diep in de shit zit, is dit heel lastig. Alsof je het niet goed doet omdat je nog steeds pijn hebt. Daar zit wel een stukje balans in, om aan de ene kant te voelen wat een situatie met je doet en het juist niet weg te drukken als een soort spirituele by pass. Soms zou je dat gewoon het liefste willen doen als je in een nare situatie zit en dan bedenken dat je moet kiezen voor geluk om hieruit te komen. Daar zit tegelijkertijd zo’n oordeel over de situatie in die denkt dat het niet goed is zoals het is. Kun je volgen wat ik bedoel?

Verlangen en de ziel

Door je focus te leggen op wat je graag wilt, creëer je ook nieuwe dingen in je leven. Een verlangen hebben … dat is goed. Een verlangen komt vanuit de ziel. Natuurlijk kan je hoofd van alles verlangen, maar dan gaat het vooral over hoe je indruk maakt op andere mensen. Dan gaat het vooral over hoe anderen over jou denken. Omdat je bijvoorbeeld het lieve, brave meisje wilt zijn of de stoere jongen die het gemaakt heeft. Als je verlangt vanuit je ziel, gaat het vooral over hoe je de meerwaarde kunt zijn voor anderen. Wat je hebt toe te voegen aan het leven ,aan de wereld?Om naar dat verlangen te luisteren, vraagt moed. Want vaak als je naar je ziel luistert, volg je een weg die heel authentiek is.

Uiteindelijk stopt dit leven, je bent bij het eindstation van je route. Ik geloof dat het onze taak in dit leven is om de mooiste route voor onszelf uit te stippelen. Denk niet aan de route met het briefje naar rijkdom om indruk te maken op anderen, maar vooral wat jouw ziel verlangt.

Wat is dan de eerste stap wat je nu kunt doen?

Waar kun je beginnen?

We creëren ons leven

 Co-creatie vind ik hierin heel mooi.  Je creëert samen met de universele bron. De bron waar wij vandaan komen. Pure liefde, als je wilt 😁 Die samenwerking betekent ook dat we zelf een actieve stap horen te zetten om die route te plannen, uit te zoeken en een stap te zetten richting het verlangen wat onze ziel wil.

 Ik denk dat we vredig kunnen sterven als we (bewust) mooie routes hebben uitgezocht. De dood is niet het einde, maar het begin van het nieuwe.

De volgende reis.

De volgende bestemming van onze ziel.


Wil jij je verdiepen in leven en sterven? In deze gratis masterclass deel ik je mooi inzichten. Aanmelden kan hier


Reacties
Categorieën