Hoe bereid ik mijzelf en mijn familie voor op het naderende overlijden van mijn moeder?
voorbereiding-stervende-moeder
Ervaringen over het levenseinde
Ervaringen over het levenseinde
02/15/2024
1 min

Hoe bereid ik mijzelf en mijn familie voor op het naderende overlijden van mijn moeder?

02/15/2024
1 min

Het naderende overlijden van een geliefde is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen die we in ons leven kunnen meemaken. Het brengt een scala aan emoties met zich mee, van verdriet en angst tot soms een diep gevoel van verbondenheid. 

Maar hoe bereiden we ons voor op dit onvermijdelijke afscheid? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze laatste fase zo vredig en betekenisvol mogelijk is voor zowel de stervende als voor ons?

In deze aflevering van de Stervensgoed podcast, getiteld "Hoe bereid ik mijzelf en mijn familie voor op het naderende overlijden van mijn moeder?", duik ik in deze vragen. Ik deel aspecten die iedereen kan toepassen om zich voor te bereiden op het afscheid van een dierbare.

Een goede voorbereiding op het naderende overlijden omvat verschillende aspecten: praktisch, emotioneel, spiritueel, juridisch en medisch. Het is cruciaal om niet alleen te focussen op de feitelijke kanten, zoals het regelen van een testament of het plannen van de uitvaart, maar ook op de zachte, ontastbare aspecten zoals het delen van emoties en het uitspreken van onuitgesproken woorden.

Ik bespreek de drie fases van het stervensproces en geef praktische tips over hoe je het gesprek over de dood en het sterven kunt beginnen. Nog belangrijker is om te overwegen wat wenselijk is in de laatste levensfase voor de stervende en voor de naasten. Een levenseindeplan opstellen is een uitstekende manier om goed voorbereid te zijn op wat komen gaat.

Deze podcastaflevering is bedoeld om je te begeleiden en te ondersteunen in deze uitdagende tijd. Het biedt handvatten om met vertrouwen en compassie deze fase tegemoet te treden.

Liefs Diana


 

👉🏻Je luistert de podcast Stervensgoed ook via apple en Spotify

Reacties
Categorieën