Met een goede nachtrust kun je zoveel meer
Met een goede nachtrust kun je zoveel meer
02/05/2019
2 min

Met een goede nachtrust kun je zoveel meer

02/05/2019
2 min

Je hebt slecht geslapen, je bent te laat naar bed gegaan, je hebt een onrustige nacht gehad en je staat moe op. Herken je dat? Je hebt het idee dat je vermoeider opstaat dan dat je de dag ervoor naar bed ging. Als de dag zo begint sta je met 1- 0 achter. Toch is er een hulpmiddel om jou beter te laten slapen en uitgerust wakker te worden.

Je leven is vaak druk en vraagt veel van je. Een goede nachtrust hebben is dan essentieel.

Als je slecht slaapt is dat slecht voor je gezondheid. Wist je dat slecht slapen gewichtstoename tot gevolg kan hebben?! En je humeur wordt er ook niet beter van. Hoe bereik je een goede nachtrust als jij je zorgen maakt? Of wanneer gedachten door je hoofd spoken of je het gewoonweg druk hebt? 

Beter slapen met etherische olie

Stress- away olie helpt om minder te piekeren en beter te slapen

Een van mijn favoriete etherische oliën is stress-away olie van Young Living. Deze olie is het ideale wondermiddel voor de denkers, de malers, de mensen die veel in hun hoofd zitten (waaronder ik). Deze olie gebruik ik voor het slapen gaan. Ik druppel de stress-away olie (met enkele druppeltjes amandelolie) op mijn handen en smeer mijn beide voeten ermee in.

Het resultaat is niet alleen een heerlijke nachtrust, maar ook zachte voeten.

Dit ritueel heeft twee voordelen. Enerzijds helpt de olie om me te ontspannen en mijn gedachten te verstillen. Anderzijds is het masseren – en dus de aandacht verplaatsen naar de voeten – een oplossing om de focus uit je hoofd naar je voeten te brengen. Masseren van je voeten haalt je uit je hoofd en brengt je terug in je lichaam.

beter slapen met etherische olieStress-away, nog een aanrader

Naast stress-away olie is lavender olie van Young Living ook een echte aanrader. Vooral de heerlijke rustgevende geur van lavender maakt al dromerig. Ik gebruik enkele druppels van deze mooie etherische olie om in bad te gaan.

De bovenstaande oliën zijn onderdeel van de starterskit van Young Living waarmee je prima uit de voeten kunt om voortaan beter te slapen.

Hoe kan je deze etherische olie nog meer gebruiken om je nachtrust te bevorderen?

  • Onder de voetzolen aanbrengen en de voeten masseren; dubbele rust zoals ik hierboven al noemde.
  • De olie diffusen in een speciale diffuser (welke ook in de starterskit zit). Gebruik niet een brander met een theelichtje, want dan verliest de olie zijn werkzame bestanddelen.
  • Een druppeltje op je kussen aanbrengen.
  • Een rollon flesje gebruiken. Je mengt dan enkele druppels van de essentiële olie gemend met een draagolie (een reukloze olie). Handig, want deze kun je gewoon klaarzetten op je nachtkastje.

 

Diana StassenMijn naam is Diana Stassen MSc, wijkverpleegkundige en palliatief verpleegkundige.

Ik help zorgverleners en familieleden om krachtiger, rustiger, in balans en met vertrouwen zorg te verlenen in de laatste levensfase.

Voor mensen die terminaal ziek zijn bied ik ondersteuning, zodat ze meer rust ervaren in de laatste fase voor een mooi respectvol afscheid.

 

 

In de training Stervensgoed level 1 bespreken we een aantal mogelijkheden hoe je etherische olie toepast in de laatste levensfase.

Reacties
Categorieën