Over euthanasie gesproken
verhalen-euthanasie
Ervaringen over het levenseinde
Ervaringen over het levenseinde
02/01/2024
0 min

128 Over euthansie gesproken

02/01/2024
0 min

Euthanasie gaat over meer dan alleen een medische procedure; het gaat over mensen, hun emoties, wensen, angsten en verhalen.

Afgelopen donderdag was Joyce de Bruin, een palliatief arts gespecialiseerd in euthanasieverzoeken, te gast in de Stervensgoed Levenseinde Doula opleiding. Ik werd geraakt door de persoonlijke verhalen achter de euthanasieverzoeken. Deze verhalen gaan niet alleen over euthanasie, maar over de mensen zelf - hun emoties, wensen en de levensverhalen die hen hebben gevormd.

In deze Stervensgoed podcastaflevering bespreken we de persoonlijke aspecten achter de beslissing tot euthanasie. De aflevering richt zich niet op de richtlijnen van euthanasie, maar op de mensen erachter: hun verhalen, angsten en wensen. We krijgen een intiem inzicht in waarom mensen voor euthanasie kiezen en wat dit voor hen betekent.

Euthanasie raakt diepe emoties en overtuigingen. We verkennen de angsten en wensen van mensen die voor euthanasie kiezen, wat dit voor hen betekent, en geven zo een gezicht en stem aan deze ervaringen.


Luister naar deze aflevering voor een dieper inzicht in de menselijke kant van euthanasie, en voor een nieuw perspectief op een onderwerp dat ons allemaal kan raken.👉🏻Je luistert de podcast Stervensgoed ook via apple en Spotify


Reacties
Categorieën