Energetisch grenzen stellen
#89 Energetisch grenzen stellen
08 december 2022 
1 min. leestijd

#89 Energetisch grenzen stellen

Hoe stel je grenzen als je voor iemand zorgt die afhankelijk van je is?

Grenzen stellen is een dynamisch proces. Je hebt er zelfreflectie voor nodig om te weten waar je grenzen liggen, elke keer opnieuw. In iedere situatie kunnen je grenzen anders zijn. Dat maakt het ook uitdagend.

 Als we ondersteunen in de laatste levensfase, komt er vaak een moment dat de ander afhankelijk van ons is. Die verantwoordelijkheid nemen (en voelen) kan, en is pittig. In deze Stervensgoed podcast een aantal handvatten bij grenzen aangeven, zodat je dit kunt dragen.

 

In deze powersessie “grenzen stellen deel ik een bruikbare tool waarbij je jouw hart kan openen en tegelijkertijd toch goed beschermd bent en de ondersteuning die je geeft niet ten koste van jou gaat.Over de schrijver
Diana Stassen is eigenaresse van Ster in Zorg; de inspiratieplek voor stervensbegeleiding.Ze begeleidt familieleden, vrijwilligers, (aankomend) stervensbegeleiders om het stervensproces te ondersteunen op een praktische, eigenwijze, lichte en liefdevolle manier.Ze heeft een achtergrond als (palliatief & wijk) verpleegkundige, gezondheidswetenschapper, NLP-trainer en hypnotherapeut.
Reactie plaatsen