Ervaring en referenties trainingen Ster in Zorg

Ervaringen met Ster in Zorg

Reacties, ervaringen en referenties 

null
null

Marion Video review

Hilde Video review

Jannie Video review


Laurence Carlier

Stervensgoed level 1 werd een bevestiging en erkenning van datgene wat al een geruime tijd in me leefde: bewust stil staan bij sterven doet Leven. De training heeft een opbouwende en heldere structuur. De praktische achtergrond, de oefeningen, het delen van ervaring, de vele voorbeelden en de uitwisseling in groep maakten van de online groepssessies een voedende ervaring. Je aangereikte tips neem ik mee in mijn eigen praktijk! Bedankt!

Hartelijke groeten,

Laurence

https://beweegenleef.be

Cynthia Kompier

Cynthia over Stervensgoed level 1:

Ik wil je bedanken voor de tijd, liefde en energie die je in de opleiding gestoken hebt. De inhoud sloot aan bij mijn behoefte en interesse. Het gaf daarbij een verdieping in mijn werk als vrijwilliger in het hospice. En voedingsbodem voor mijn eigen onderneming.

Liefs,
Cynthia

De Gouden Olifant

Josie uit Ierland

Beste Diana,

Nog eens enorm bedankt voor deze 'helende voeding'.

Samen met jou en deze fantastische groep 'aan tafel zitten' en uit dezelfde pot eten!

En ieder die zijn ingrediënten aan de cooking pot toevoegde, nu is het een echte Irish Stew!

Heel veel dank voor jouw en jullie prachtige waardevolle werk.

Mogen jullie hoofd, hart en handen gezegend worden....

Veel liefde aan jullie allen,

Josie - Ierland

Marjolein van 't Zelfde

Stervensbegeleiding kan een zwaar en beladen onderwerp zijn, maar juist doordat het online was werd ik niet overwelmt door emoties van anderen. Erg prettig om in kleine groepjes te bespreken wat de ervaringen zijn. De bevestiging dat ik niet de enige ben hoe ik handel en dat anderen dat ook hebben, vond ik zeer waardevol. In een veilige omgeving ervaringen te delen met anderen is zeer prettig. De aandacht voor wat het voor mij betekent als mens, als zorgverlener, is verrijkend. 

Marjolein

Frouk Jeske Abma

De onlinetraining Stervensgoed level 1 was een energieke dag. Geen moment gedacht ‘hoe lang duurt het nog?” Het is erg inspirerend. Ik kon nog wel even doorgaan. 

Mooi om ervaringen met anderen te delen; het werken in kleine aparte groepjes. Heel positief, ondanks online. Een bijzondere energie.

Dezelfde intentie hebben schept een band, deze sterke band heb ik nog nooit eerder ervaren binnen één dag! Heel mooi, hoe de diepgang ontstond. Ik kan niet wachten op een vervolg. Ik wil hier verder mee!

Evelyne Westelinck

Het gaat vaak over de medische kant rondom sterven, maar niet over de rest wat er allemaal gebeurt in de laatste levensfase.

De theorie weten we, de inzichten die je juist eruit haalt zijn belangrijk. 

Ik neem veel praktische tips mee. Hoewel de training online was, is het heel praktisch toepasbaar. De groep was gevarieerd en ik heb er veel bevestiging uit gehaald.

Er was ruimte voor verbinding en ik heb me veilig gevoeld om persoonlijke ervaringen te delen. Ik ben heel tevreden over deze training Stervensgoed level 1.

Anita van Mispelaar

Anita over Stervensgoed level 1

Ik dacht van tevoren wat een lange dag online! Hoe gaan we dat doen van 10.00 tot 16.00 online?

Het was echter snel om!

Ik kijk terug op een leerzame dag. Ik heb de bevestiging gekregen, ik heb de bagage wel.

Het is opschudden van al deze kennis. Kort en concreet, heel overzichtelijk, en daardoor heel prettig. Veel herkenning als je met z’n tweeën in gesprek bent op een bepaald level, met gelijkgestemden.

Vooral de ervaringen delen in kleine groepjes gaf me een sterk gevoel.

Els Verheijen

Els Verheijen (trainer/coach en loopbaanadviseur bij Sacrecola) over de online workshop rouw en verdriet.

Rouw en verdriet kunnen een zwaar onderwerp zijn, maar in deze training is het luchtig en met humor gebracht. Uit de manier van presenteren blijkt je deskundigheid; rustig en doorspekt met voorbeelden uit de praktijk. Het geeft vertrouwen dat de theorie doorleefd is.

Als loopbaanadviseur werk ik met mensen die tegen allerlei zaken in het leven aanlopen. Regelmatig is het een combinatie van werk en verdriet zoals een eerder overlijden. Fijn vond ik de concrete tips. Wat zeg je wel? Wat zeg je niet? Ik kreeg heel praktische handvatten hoe ermee om te gaan als mensen rouwen.

Ook online leren bevalt prima. Het scheelt reistijd, is beter voor het milieu en is makkelijk vanaf thuis te volgen.

Ik zou de training zeker aanraden als je zorgt voor je naaste (mantelzorgers) en voor zorgverleners. Het is goed om de signalen te herkennen en het effect van rouw en verdriet op jezelf en anderen. De training is een compleet verhaal dat overzicht geeft over rouw en verdriet. Heel prettig.

Nanny Burger

Nanny over de training stervensgoed level 1

Ik kon er moeilijk een voorstelling van maken hoe de training online in zijn werk zou gaan. Het ging heel naturel, en alles verliep als vanzelfsprekend.

Ervaringen delen in kleine groepjes vond ik heel waardevol.

Juist in de kleine groepjes komen belangrijke en inspirerende verhalen naar boven. Je leert veel van elkaars ervaringen.

Vera

Vera Breukers

Vera Breukers over de workshop troost bieden bij rouw en verlies.

Ik vind de manier waarop de workshop wordt geven erg prettig. Een combinatie van nuchterheid en betrokkenheid.

Goed voor te bereiden op verlies in vele vormen, waardoor ik er beter mee kan omgaan. Daar ben ikzelf bewust mee bezig, dit valt in deze workshop mooi samen.

 Rouw is hard werken, dat wist ik al, maar zo’n workshop brengt weer alles naar de oppervlakte. Het heeft mijn kennis opgefrist.  Ik word bevestigd waar ik meer bezig ben, dat is heel fijn.

Het gaat over bewustwording waar het écht om draait in het leven.

Eigenlijk zou de workshop verplicht moeten zijn voor alle zorgprofessionals. Zodat zorgverleners voldoende kennis hebben hoe rouw en verdriet werkt. Het geeft verdieping in je werk als professional. Daarnaast zou het ook mooi zijn voor vrijwilligers en medewerkers van een hospice. Ik denk dat je een bevoorrecht mens bent als je in alle rust afscheid kunt nemen.

Als diegene die gaat ‘vertrekken’ in rust afscheid neemt, maakt dat een enorm verschil. Ook voor de mensen die achterblijven. Dat is echt heel belangrijk.

Vanessa Li-Fo-Sjoe ouderen begeleider

Vanessa over de workshop omgaan met verdriet en verlies.

Ik vond de workshop heel fijn omdat ik bevestiging kreeg dat ik er niet ver naast zit hoe ik mensen begeleid in mijn werk.

Vooral de herkenning van de rouwtaken gaf me vertrouwen in mijn eigen verlieservaring en hoe ik ermee omga. Ik verloor mijn vader 6 jaar geleden en ik mis hem nog steeds op bepaalde momenten heel erg. Bepaalde dagen herdenk ik mijn vader extra.

Het is een eyeopener dat er meerdere mensen blijken te zijn die soortgelijke emoties hebben na het verlies van een dierbare. Mijn emoties zijn niet vreemd. Mindblowing hoe ik mezelf herken in de rouwtaken. Van rust ervaren tot hele heftige emoties ervaren. Het is hoe ik het ervaar in mijn leven. Dat geeft me bevestiging en vertrouwen.

Ik raad deze workshop aan voor mensen die een verlieservaring hebben meegemaakt om inzicht te geven hoe rouw werkt.

Wilma Crombaghs zzp'er in de zorg


De workshop rust bevorderen in de laatste levensfase is met een lach en een traan. Ik vond de workshop een echte eye-openener, zeer interessant.

 De groep was leuk en warm. Iedereen droeg op zijn eigen manier een steentje bij. De uitleg van Diana was prettig, rustig en duidelijk. Die workshop liet me stilstaan bij het terminale proces en gaf me nieuwe inzichten door de verschillende invalshoeken. Ik beveel dit aan alle verpleegkundigen of personen aan die te maken hebben met terminale mensen.

Lars zzp'er in de zorg 

Lars over de workshop rust brengen in de laatste levensfase.

De workshop ervaarde ik als zeer positief. Met name de variatie van theorie en oefeningen vond ik erg prettig. Mijn kennis is opgefrist en ik heb nieuwe toepasbaarheden in de palliatieve zorg geleerd. 

De groep was erg prettig en de uitleg was zeer duidelijk.

Marlien Plantega zzp’er in de zorg (De zorg biedende hand)

Marlien Plantega over de workshop rust bevorderen.

Ik geef deze training een 8!

Het leukste aan de workshop vond ik de persoonlijke kant die werd ingebracht en de oefeningen. 

De workshop is erg levendig. Ik heb nieuwe energie, mijn kennis is weer opgefrist en ik heb zin in andere cursussen zodat ik zelf goed gevoed blijf. 

Ik raad deze cursus aan alle zzp’ers in de zorg aan.

Emmy Bakker. zzp'er (ems praktijk )

Emmy over de workshop rust bevorderen in de laatste levensfase:"Het leukste vond ik het samen doen, samen zijn. Interactief bezig zijn, dat houdt je wakker en maakt je ook wakker voor de wensen en je behoeften van je cliënten."

Serena van Doorn, zzp'er (thuiszorg Serena)

Serena over de workshop rust bevorderen: De docent zelf is een geweldig mooi voorbeeld met de rust die ze uitstraalt. In houding, stem en mimiek. De praktische oefeningen waren een goede ervaring van de theorie. De tools zijn eenvoudig toepasbaar en brengen rust in zorgsituaties. De training was een bevestiging dat ik weet in mijn lijf wat te doen in bepaalde zorgsituaties. Dank je wel daarvoor, Diana

Muriel Gravenberch 

Muriel over de workshop rust bevorderen. Deze training geeft inzicht in eigen energie, die ook kan tegenwerken. Prettige sfeer. 

Het leukste vond ik om mezelf te vinden binnen de groep tijdens de sessies.