Opleiding Stervensbegeleiding level 2

Een praktijk als stervensbegeleider

Maak je dromen waar met Stervensgoed level 2

Je voelt je geroepen om op een dieper level, het verschil te maken bij het stervensproces. Je bent klaar voor een serieuze verdieping om op de waardevolste en betekenisvolste manier te ondersteunen bij levenseinde. Je droomt van een praktijk in stervensbegeleiding; van je passie je beroep maken! Je wilt mensen ondersteunen en op een integere manier je inkomen verdienen met je praktijk. Je wilt precies weten hoe je dit concreet aanpakt.

Reacties van je voorgangers level 1 training

De inzichten zijn juist belangrijk!

Het gaat vaak over de medische kant rondom sterven, maar niet over de rest wat er allemaal gebeurt in de laatste levensfase. De theorie weten we, de inzichten die je juist eruit haalt zijn belangrijk. 

Ik neem veel praktische tips mee. Hoewel de training online was, is het heel praktisch toepasbaar. De groep was gevarieerd en ik heb er veel bevestiging uit gehaald. Er was ruimte voor verbinding en ik heb me veilig gevoeld om persoonlijke ervaringen te delen. Ik ben heel tevreden over deze training Stervensgoed level 1.

Eveline Westelinck

Ervaringen delen gaf me een sterk gevoel!

Ik dacht van tevoren wat een lange dag online!

Hoe gaan we dat doen van 10.00 tot 16.00 online?

Het was echter snel om!

Ik kijk terug op een leerzame dag. Ik heb de bevestiging gekregen, ik heb de bagage wel.

Het is opschudden van al deze kennis. Kort en concreet, heel overzichtelijk, en daardoor heel prettig. Veel herkenning als je met z’n tweeën in gesprek bent op een bepaald level, met gelijkgestemden. Vooral de ervaringen delen in kleine groepjes gaf me een sterk gevoel.

Anita van Mispelaar
Wat een energieke dag!

De onlinet raining Stervensgoed level 1 was een energieke dag. Geen moment gedacht ‘hoe lang duurt het nog?” Het is erg inspirerend. Ik kon nog wel even doorgaan. 

Mooi om ervaringen met anderen te delen; het werken in kleine aparte groepjes. Heel positief, ondanks online. Een bijzondere energie.

Dezelfde intentie hebben schept een band, deze sterke band heb ik nog nooit eerder ervaren binnen één dag! Heel mooi, hoe de diepgang ontstond. Ik kan niet wachten op een vervolg. Ik wil hier verder mee!

Frouk Jeske Abma

Stap voor stap begeleiding om je praktijk op te zetten?

Voorafgaand aan de inschrijving voor dit persoonlijke traject vindt er een vrijblijvend introductiegesprek plaats. Samen kijken we of deze coaching geschikt is voor jou én of jij geschikt bent voor dit traject. We bespreken (kort) je doelen en de ins en outs van onze toekomstige samenwerking. Als je serieus geïnteresseerd bent kun je hier je introductiegesprek plannen (waarbij je ook de mogelijkheid krijgt om je plek te reserveren). Het introductie gesprek vindt plaats via zoom.

Ben je klaar om het verschil te maken?

Je helpt graag anderen, je loopt niet weg als het moeilijk wordt. Het daagt je juist uit om steviger te staan, óók bij een levenseinde. Je voelt je geroepen om dit werk te doen. Je droomt van een praktijk als stervensbegeleider, waarin je veel mensen helpt. Je wilt het graag op jouw manier doen, zodat je talenten en capaciteiten volledig tot bloei komen.

Hoe bouw je een succesvolle praktijk op? Je weet niet waar te starten of je bent bang dat het niet lukt. Er zijn nogal wat beren op de weg!

In dit traject ontdek je hoe je een bloeiende praktijk opbouwt als stervensbegeleider (of als rouw en verlies begeleider, ritueelbegeleider.)


Herken je dit?

 1. Je weet zeker dat je iets met deze 'roeping' moet. Je hebt aanleg om te werken met mensen die het moeilijk hebben. Maar je hebt geen helderheid hoe je dit idee om zet in de realiteit. Je droomt stiekem van een eigen praktijk, maar worstelt met de uitvoering hiervan. Je zou zoveel mensen kunnen helpen, maar je loopt vast. Je weet niet waar je moet beginnen.
 2. Je kunt geen zinvoller en waardevoller werk voorstellen dan stervensbegeleiding of mensen helpen rondom rouw en verlies. Het is je passie. Het maakt je gelukkig. Je baalt omdat je een baan hebt die je allang niet meer leuk vindt. Maarja,  er is wel geld nodig om de maandelijkse lasten te betalen. Met stervensbegeleiding verdien je (nog) geen enkele cent. Je zit vast aan werkzaamheden waarin je niet volledig tot je recht komt. Frustratie en burn-out liggen op de loer.
 3. Misschien heb je al een visitekaartje. Je vertelt stamelend wat je wilt gaan doen, mensen helpen rondom de dood. Maar de praktijk loopt niet storm. Het is je een raadsel hoe je cliënten aantrekt. Zonder cliënten; geen praktijk. 
 4. Je vraagt je af wie je dienstverlening gaat betalen? Word dit vergoed? Welk tarief ga je hanteren? Niemand kan je echt een antwoord geven en dit is weer een van de vele obstakels die zorgen dat je niet verder komt. Dat je vast zit met je mooie plannen.


Hier loop je tegen aan

Je wilt zo veel méér. Ondersteunen in de laatste levensfase, helpen bij rouw en verlies op een menselijke en warme manier. Op jouw manier! Je bent op zoek naar hoe je dat het beste aanpakt. Je weet echter niet hoe je dit aanpakt. Je loopt vast in ideeën en komt niet tot uitvoer van (vage) plannen. Je droomt van een praktijk als levenseinde begeleider, maar weet niet waar je moet beginnen. Hoe ga je aan cliënten komen? Of misschien weet je het wel, maar onderneem je geen actie omdat je het te spannend of te eng vindt. Stervensgoed level 2 is je oplossing.

 

Hoe zou het voor je zijn als

  • Je precies weet hoe je een praktijk als stervensbegeleider opbouwt
  • Je talenten en capaciteiten volledig tot hun recht komen in de werkzaamheden die je doet
  • Je een concreet aanbod hebt waarmee je mensen ondersteunt (inclusief tarief)
  • Je precies weet hoe je betalende cliënten aantrekt


  Na het volgen van dit traject

  Heb je een concreet persoonlijk plan van aanpak:

  - Hoe je cliënten aantrekt

  - Welke dienst(en) je aanbied

  - Welke tarieven je berekent

  -Welke stappen je zet, in welke volgorde om je praktijk te laten groeien  Wat ga je concreet ontvangen in dit traject:

  Inhoud van Stervensgoed level 2

  • Een intensief persoonlijk traject met  1 op 1 aandacht
  • 9 online modules; die je leren hoe je een succesvolle praktijk opzet (+ bonusmodule)
  • 2 X 1 op 1 online coach calls (max 90 min)
  • 1 VIP dag in Zuid Limburg
  • 1 jaar lang toegang tot alle modules in een online leeromgeving

   

  VIP dag en 1 op 1coach calls

  Iedereen loopt vroeg of laat tegen belemmeringen of blokkades op als je start als stervensbegeleider of je praktijk wilt laten groeien. Niks is zo uitdagend voor je persoonlijke groei als het werken als stervensbegeleider én ondernemer zijn. Je komt jezelf tegen. Je wordt geconfronteerd met (oude) overtuigingen die opgeruimd mogen worden om je praktijk tot een succes te maken. Zodat je doet wat je het allerliefste doet; mensen helpen in de laatste levensfase.

  In de persoonlijke gesprekken gaan we aan de slag om je vaardigheden als stervensbegeleider én je vaardigheden als ondernemer te verdiepen. Er zijn talloze voorbeelden waar je tegen aan kunt lopen, die je veel energie kosten en frustratie opleveren. Waardoor je blijft vastzitten en je vertrouwen verliest. Stervensgoed level 2 geeft inzichten en een liefdevolle schop onder je kont om je dromen echt waar te maken.


  9 X online modules: praktijk opbouwen en cliënten aantrekken 

  1. Je ideale praktijk als stervensbegeleider

  2. Je ideale cliënt aantrekken I

  3. Je ideale cliënt aantrekken II

  4. Verdienmodellen specifiek voor stervensbegeleiders

  5. Een website die cliënten aantrekt

  6. Praktijk groei realiseren

  7. Welk tarief hanteer ik?

  8. Makkelijk en snel zichtbaar met video

  9. Je pitch

  BONUS je praktijk opzetten in 6 simpele stappen


  Locatie:

  Online (via ZOOM) en 1 VIP dag in Zuid- Limburg


  Startdatum in overleg

  Je praktijk laten groeien?

  Voorafgaand aan dit traject vindt er een vrijblijvend introductiegesprek plaats. Samen kijken we of dit traject geschikt is voor jou én of jij geschikt bent voor dit traject. We bespreken (kort) je doelen en de ins en outs van onze toekomstige samenwerking. Als je serieus geïnteresseerd bent kun je hier je introductiegesprek plannen.

  Veel gestelde vragen

  Hoe lang heb ik toegang tot Stervensgoed level 2 traject?

  Je hebt 1 jaar lang toegang tot deze training via de leeromgeving van Ster in Zorg

  Waar vinden de persoonlijke coach sessies plaats?

  De 1 op 1 sessies vinden plaats via Zoom. De overige lesstof vind je terug in de Leeromgeving van Ster in Zorg. De VIP-dag vindt in Zuid Limburg plaats.

  Ik heb geen enkele ervaring met stervensbegeleiding, kan ik meedoen met Stervensgoed level 2?

  Nee, dat is niet verstandig. Dit traject is voor mensen die een volgende stap willen maken en die professionele of (uitgebreide) persoonlijke ervaring hebben rondom ondersteunen bij een sterfbed. Wellicht is Stervensgoed level 1 beter geschikt.

  Ik heb geen medische achtergrond, kan ik dan meedoen?

  Ja dat kan. Dit traject richt zich niet persé op het medische stuk van sterven, maar vooral hoe je kunt ondersteunen door gebruik te maken van jouw talenten. Dat kan op manieren dan je denkt :-). Ervaring met ondersteunen (op welke manier dan ook) van mensen in het stervensproces of rondom uitvaart is wel belangrijk. Als je interesse hebt, maar je twijfelt, plan dan je introductiegesprek dan stemmen we samen af wat het beste bij je past.

  Hoeveel tijd besteed ik aan Stervensgoed level 2?

  Hoe meer tijd je erin steekt, hoe meer je uit de coaching en VIP dag haalt. De training is kort en intensief. Reken ook de tijd die je investeert om je praktijk op te bouwen. (Bijvoorbeeld het uitwerken van je aanbod, of de efficiënte acties die je onderneemt om je cliënten daadwerkelijk aan te trekken)

  Voor wie is dit traject geschikt?

  Deze training is voor mensen die een eigen praktijk als stervensbegeleider willen opbouwen of uitbreiden. Voor (aankomend) ondernemers, zelfstandigen die op een integere manier een zakelijk succes van hun praktijk maken. Voor diegene die een praktijk willen opbouwen als stervensbegeleider/ levenseinde begeleider/ end of life doula/ ritueel begeleider of willen ondersteunen met rouw en verliesbegeleiding.

  Verdien ik de investering in Stervensgoed level 2 terug?

  Als je bereid bent om te doen wat nodig is, actie onderneemt (ook als het even tegenzit of niet vanzelf gaat), dan groeit jouw praktijk. Met een succesvolle praktijk ondersteun je meer mensen en verdien je de investering in veelvoud (!) terug.


  Ja, dit klinkt fantastisch!