Opleiding Stervensbegeleiding level 2

Een praktijk als stervensbegeleider

Maak je dromen waar met Stervensgoed level 2

Je voelt je geroepen om op een dieper level, het verschil te maken bij het stervensproces. Je bent klaar voor een serieuze verdieping om op de waardevolste en betekenisvolste manier te ondersteunen bij levenseinde. Je droomt van een praktijk in stervensbegeleiding; van je passie je beroep maken! Je wilt meer mensen ondersteunen en op een integere manier je inkomen verdienen met je praktijk.

Reacties van je voorgangers level 1 training

De inzichten zijn juist belangrijk!

Het gaat vaak over de medische kant rondom sterven, maar niet over de rest wat er allemaal gebeurt in de laatste levensfase. De theorie weten we, de inzichten die je juist eruit haalt zijn belangrijk. 

Ik neem veel praktische tips mee. Hoewel de training online was, is het heel praktisch toepasbaar. De groep was gevarieerd en ik heb er veel bevestiging uit gehaald. Er was ruimte voor verbinding en ik heb me veilig gevoeld om persoonlijke ervaringen te delen. Ik ben heel tevreden over deze training Stervensgoed level 1.

Eveline Westelinck

Ervaringen delen gaf me een sterk gevoel!

Ik dacht van tevoren wat een lange dag online!

Hoe gaan we dat doen van 10.00 tot 16.00 online?

Het was echter snel om!

Ik kijk terug op een leerzame dag. Ik heb de bevestiging gekregen, ik heb de bagage wel.

Het is opschudden van al deze kennis. Kort en concreet, heel overzichtelijk, en daardoor heel prettig. Veel herkenning als je met z’n tweeën in gesprek bent op een bepaald level, met gelijkgestemden. Vooral de ervaringen delen in kleine groepjes gaf me een sterk gevoel.

Anita van Mispelaar
Wat een energieke dag!

De onlinet raining Stervensgoed level 1 was een energieke dag. Geen moment gedacht ‘hoe lang duurt het nog?” Het is erg inspirerend. Ik kon nog wel even doorgaan. 

Mooi om ervaringen met anderen te delen; het werken in kleine aparte groepjes. Heel positief, ondanks online. Een bijzondere energie.

Dezelfde intentie hebben schept een band, deze sterke band heb ik nog nooit eerder ervaren binnen één dag! Heel mooi, hoe de diepgang ontstond. Ik kan niet wachten op een vervolg. Ik wil hier verder mee!

Frouk Jeske Abma

De deuren voor Stervensgoed level 2 openen 1 september

Voorafgaand aan de inschrijving voor deze training vindt er een vrijblijvend introductiegesprek plaats. Samen kijken we of deze training geschikt is voor jou én of jij geschikt bent voor deze training. We bespreken (kort) je doelen en de ins en outs van deze training. Als je serieus geïnteresseerd bent kun je hier je introductiegesprek plannen (waarbij je ook de mogelijkheid krijgt om je plek te reserveren). Het introductie gesprek vindt plaats via zoom.

Ben je klaar om het verschil te maken?

Je helpt graag anderen, je loopt niet weg als het moeilijk wordt. Het daagt je juist uit om steviger te staan, óók bij een levenseinde. Je voelt je geroepen om dit werk te doen.

Stervensgoed level 2 geeft praktische handen en voeten aan het begeleiden rondom het stervensproces.

De training is gemaakt om het gat tussen de (strikte) medische zorg en de praktijk te dichten. Het brengt diepgang in persoonlijke ontwikkeling en geeft praktische technieken om te ondersteunen bij een levenseinde en bij rouw & verlieservaringen met een holistische insteek.

In de opleiding ontdek je hoe je een bloeiende praktijk opbouwt als stervensbegeleider. 


Herken je dit?

 1.  Je kunt geen zinvoller en waardevoller werk voorstellen dan stervensbegeleiding. Het is je passie. Het maakt je gelukkig. Je baalt omdat je een baan hebt die je eigenlijk niet zo leuk vind, maarja, je hebt wel geld nodig om van te leven. Met stervensbegeleiding verdien je geen enkele cent.
 2. Iedereen komt te overlijden in dit leven. Hier is weinig aandacht voor in onze maatschappij. Hierdoor is gebrek aan troost en aan goede ondersteuning bij een levenseinde. Mensen die sterven lijden onnodig door klachten, pijn en verdriet dat voorkomen of verzacht kan worden. Je vindt dit frustrerend, maar weet ook niet zo goed waar je moet beginnen om te ondersteunen.
 3. Familieleden zijn onvoldoende gesteund in het afscheid en rouwproces. Je wilt hier iets aan doen. Je wilt helpen, maar weet niet hoe je dit het beste aanpakt. Hoe kun je pijn en lijden van anderen verzachten in je werk als stervensbegeleider?
 4. Familieleden zijn boos of maken ruzie rondom een sterfbed. Er is irritatie en frustratie, alles wat je juist, nu niet wilt. De situatie is complex. Je staat er tussen in en je weet niet wat je moet doen. Je voelt je machteloos en er alleen voor staan. Hoe ga je dit aanpakken?
 5. Je weet zeker dat je iets met deze 'roeping' moet. Je hebt aanleg om te werken met mensen die het moeilijk hebben. Maar je hebt geen helderheid hoe je dit idee om zet in de realiteit. Je droomt stiekem van een eigen praktijk, maar worstelt met de uitvoering hiervan. Je zou zoveel mensen kunnen helpen maar je loopt vast. Je weet niet waar je moet beginnen.


Hier loop je tegen aan

Je wilt zo veel méér. Ondersteunen in de laatste levensfase op een menselijke en warme manier. Op je eigen manier! Je bent op zoek naar hoe je dat het beste aanpakt. Je twijfelt omdat je onzeker bent of je wel iets bij te dragen hebt in dit heftige stuk van het leven. Sta je wel sterk genoeg in je schoenen? Heb je genoeg vaardigheden? Je droomt van een eigen praktijk als levenseinde begeleider, maar weet niet waar je moet beginnen. Hoe ga je aan cliënten komen? Of misschien weet je het wel, maar onderneem je geen actie omdat je het te spannend of te eng vind.

 

Hoe zou het voor je zijn als

 • Je met stervensbegeleiding je inkomen verdient. Je weet precies hoe je betalende cliënten aantrekt, en hoe je deze ondersteunt
 • Je onnodig lijden voorkomt bij mensen die sterven, omdat je passende hulp aanbied
 • Je troost geeft aan mensen die het nodig hebben
 • Je harmonie en rust brengt rondom een sterfbed
 • Je precies weet hoe je jouw praktijk als stervensbegeleider opbouwt


Na het volgen van dit traject

Ben je niet alleen als stervensbegeleider gegroeid, maar ook als mens. Je hebt de vaardigheden, kennis en tools om je praktijk te openen als stervensbegeleider en cliënten te werven die je ondersteunt rondom de laatste levensfase.


Wat ga je concreet ontvangen in dit traject:

Inhoud van de training Stervensgoed level 2

 • Een opleidingstraject van 6+ maanden, met warme, gelijkgestemden powervrouwen die elkaar ondersteunen en bemoedigen (maximaal 15 deelnemers, dus veel tijd voor persoonlijke aandacht)
 • 12 modules/ groepsbijeenkomsten met een specifiek thema
 • 3 persoonlijke 1 op 1 coaching sessies (3 x 75 minuten, inclusief opname)
 • 1 jaar lang toegang tot alle opgenomen trainingen binnen dit traject in een online leeromgeving
 • 6 thema workshops om je praktijk een succes te maken
 • BONUS:  drie maanden online zelfzorg training t.w.v. € 197,-  


De 12 groepsbijeenkomsten van Stervensgoed level 2:

1. Een bloeiende praktijk als stervensbegeleider opbouwen

2. Aantrekken van je ideale cliënten, doe je op deze manier deel I

3. Spiritualiteit; religies, reïncarnatie en de Ziel

4.Ziekteprocessen, ziekteverloop, vaak voorkomende complicaties en vaak gebruikte medicatie

5.Aantrekken van je ideale cliënten, doe je op deze manier deel II

6.Vier elementen bij het stervensproces

7.Toepassen van meditatie, visualisatie en hypnose technieken tijdens het stervensproces

8.Toepassen van Soothing touch, ademwerk en aromatherapie tijdens het stervensproces

9. Een succesvol aanbod als stervensbegeleider

10. Zelfzorg

11.Rituelen en oude tradities binnen stervensbegeleiding

12.Je eigen praktijk (starten) in stervensbegeleiding. Hoe nu verder?

 

3 X Persoonlijke coaching sessie

Iedereen loopt vroeg of laat in het leven tegen belemmeringen of blokkades op. Omdat je vervelende zaken in je jeugd, werk of privé hebt meegemaakt en die je (onbewust) niet kunt plaatsen of kunt los laten. De ene persoon kan moeilijk aanwezig zijn bij (heftig) lijden, de ander slaapt slecht of een ander voelt zich ongemakkelijk om een slecht nieuws gesprek te starten als mensen boos reageren. Misschien wil je wel praktische ondersteuning om je praktijk op te starten of advies hoe je cliënten werft. Er zijn talloze voorbeelden waar je tegen aan kunt lopen en die je veel energie kosten en frustratie opleveren. In de persoonlijke sessies gaan we aan de slag voor jouw wenselijke verandering.


6 X Workshop

1. Verdienmodellen specifiek voor stervensbegeleiders

2. Help! Welk tarief hanteer ik?

3. (Omzet) doelen bepalen

4. Een website die cliënten aantrekt

5. Nog geheim :-)

6. Nog geheim :-)


Datums en tijden: 

Startdatum: dinsdag middag 26 oktober 2021

Datums groepsbijeenkomsten: 26-10, 9-11, 30-11, 14-12, 11-1, 25-1, 8-2, 22-2, 15-3, 29-3, 12-4, 26-4

Tijd: 14.00- 16.30

Locatie:

Online (Groepsbijeenkomsten via ZOOM)

Investering:

De investering in dit waardevolle 6 + maanden opleidingstraject om je succesvolle praktijk op te bouwen als stervensbegeleider is € 2997,- (BTW vrijgesteld).

Of in 6 termijnen van € 525,- (BTW vrijgesteld).

De prijs wordt in 2022 verhoogd.

De deuren voor Stervensgoed level 2 openen 1 september

Voorafgaand aan deze training vindt er een vrijblijvend introductiegesprek plaats. Samen kijken we of deze training geschikt is voor jou én of jij geschikt bent voor deze training. We bespreken (kort) je doelen en de ins en outs van deze training. Als je serieus geïnteresseerd bent kun je hier je introductiegesprek plannen.

Veel gestelde vragen

Hoe lang heb ik toegang tot Stervensgoed level 2 training?

Je hebt 1 jaar lang toegang tot deze training via de leeromgeving van Ster in Zorg

Waar vinden de groepsbijeenkomsten en persoonlijke coach sessies plaats?

Deze groepstrainingen en sessies vinden plaats via Zoom. De overige lesstof vind je terug in de Leeromgeving van Ster in Zorg.

Wat als ik een groepstraining mis?

Het is zonde als je een live training mist, maar soms komt het gewoonweg écht niet uit. Er worden (gedeeltelijk) opnames gemaakt, die je later kunt terug kijken.

Ik heb geen enkele ervaring met stervensbegeleiding, kan ik meedoen met Stervensgoed level 2?

Nee, dat is niet verstandig. Deze training is voor mensen die een volgende stap willen maken en die professionele of (uitgebreide) persoonlijke ervaring hebben rondom ondersteunen bij een sterfbed. Wellicht is Stervensgoed level 1 beter geschikt.

Ik heb geen medische achtergrond, kan ik dan meedoen?

Ja dat kan. De training richt zich niet persé op het medische stuk van sterven, maar vooral hoe je kunt ondersteunen door gebruik te maken van jouw talenten. Dat kan op manieren dan je denkt :-). Ervaring met ondersteunen (op welke manier dan ook) van mensen in het stervensproces is wel belangrijk. Als je interesse hebt, maar je twijfelt, plan dan je introductiegesprek dan stemmen we samen af wat het beste bij je past.

Hoeveel tijd besteed ik aan Stervensgoed level 2?

De studiebelasting is ongeveer 4-6 uur per week.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is voor mensen die een eigen praktijk als stervensbegeleider willen opbouwen of uitbreiden. Voor (aankomend) ondernemers, zelfstandigen die op een integere manier een zakelijk succes van hun praktijk maken. Voor diegene die een praktijk willen opbouwen als stervensbegeleider/ levenseinde begeleider/ end of life doula.

Verdien ik de investering in Stervensgoed level 2 terug?

Als je bereid bent om te doen wat nodig is, actie onderneemt (ook als het even tegenzit of niet vanzelf gaat), dan groeit jouw praktijk. Met een succesvolle praktijk ondersteun je meer mensen en verdien je de investering in veelvoud (!) terug.

Ontvang ik accreditatie punten als verpleegkundige?

Ja, als je de trainingen actief hebt bijgewoond ontvang je 65 Accreditatie punten bij kwaliteitsregister V&VN.

Ontvang ik een certificaat als bewijs van deelname?

Deelnemers ontvangen een digitaal certificaat als zij voldaan hebben aan deze voorwaarden.

- Actieve deelname

- 90 % aanwezigheid

- Opdrachten zijn met een voldoende beoordeeld

Ja, dit klinkt fantastisch!

arrow_drop_up arrow_drop_down