Levenslust programma zorgt voor welbevinden in de laatste levensfase
arrow_drop_up arrow_drop_down

Levenslust programma

Hoogwaardig, intensief en holistische ondersteuning in de laatste levensfase

Meld je aan voor een gratis advies gesprek

In dit gesprek geef ik je eerlijk advies of dit programma bij je past en je verder helpt.

50%
Ja, graag persoonlijk advies
Ja, graag persoonlijk advies
Your information is safe with us

Voor een bijzonder waardevol afscheid met aandacht voor lichaam, geest en ziel.

Je gaat afscheid nemen en je wilt dit zo goed als mogelijk doen

Maar....

 1. Je ervaart emoties zoals machteloosheid, boosheid, angst en verdriet
 2. Je ervaart druk, je hebt weinig tijd
 3. Je wilt thuis afscheid nemen, maar je weet niet wat je te wachten staat
 4. Je ervaart chaos door de verschillende instanties en de veelvoud van mensen die betrokken zijn
 5. Je weet niet hoe je de zorg het beste kunt regelen
 6. Je wilt het allemaal zo goed mogelijk regelen en organiseren, maar je weet niet wat de beste manier is
 7. Je twijfelt aan beslissingen
 8. Je wilt jezelf en je naaste zoveel mogelijk (lichamelijke en emotionele) pijn besparen

Je weet hoe belangrijk een mooi afscheid is. Je doet het niet alleen voor jezelf, maar juist voor de ander

 • Hoe zorg je voor meer rust?
 • Hoe zorg je dat alle neuzen dezelfde kant opstaan (of het nu gaat om familie, artsen en andere behandelaars)?
 • Hoe krijg je overzicht en kun je beslissingen nemen?
 • Hoe voorkom je pijn, lijden en complicaties?
 • Hoe stop je de machteloze gevoelens?
 • Hoe zorg je voor je lichaam, geest en ziel?

Voor wie is het levenslust programma geschikt?

 • Als jij of je naaste een slechte diagnose  (zoals kanker, uitzaaiingen of een ernstig infarct) heeft gekregen en  je niet weet waar de toekomst heen gaat
 • Als jij of je naaste een hoge leeftijd heeft bereikt en de gezondheid langzaam of snel achteruit gaat
 • Als jij of je naaste ernstig ziek is en je de zorg zoveel mogelijk binnen eigen kring wilt verzorgen (maar je wilt wel een hulplijn/ back-up van een expert die je bijstaat, advies geeft, over je schouder meekijkt en de puntjes op de "i" zet)
 • Als jij thuiszorg hebt ingeschakeld voor (aankomende) palliatieve zorg, maar alles wilt doen om welbevinden te bevorderen
 • Als je geïnteresseerd bent in meer dan alleen lichamelijke zorg, en juist ook je geest/mind/gevoelens/ziel wilt ondersteunen in het proces

Wat zijn de resultaten als je met mij samenwerkt?

Vast aanspreekpunt geeft overzicht en duidelijkheid

Één vast aanspreekpunt die op de hoogte is en de weg wijst.

Minder complicaties

Tegelijkertijd een therapeut, wijk- en palliatief verpleegkundige die een oogje in het zeil houdt en op tijd ingrijpt waar nodig

Aandacht voor lichaam, geest en ziel

Overgaan is een proces van lichaam, geest en van de ziel. Dit alles wordt ondersteunt.

Meer welbevinden

Door de combinatie van reguliere geneeskunde en complementaire geneeswijzen worden klachten optimaal behandeld

Coördinatie van zorg

Van verschillende adviezen wordt één (zorg)plan opgesteld.Een expert die de weg weet én wijst binnen de verschillende instanties

Minder stress en meer rust

De verantwoordelijkheid voor een optimale gezondheid is groot. Een verpleegkundige ondersteunt met het nemen van de juiste keuzes

Werkwijze

Ik werk alleen samen met mensen die ik daadwerkelijk kan helpen. Het Levenslust programma van Ster in Zorg is krachtig, mooi en intensief.

Niet iedereen is geschikt om dit programma te doorlopen. Daarom starten we eerst met kennismaken. Om kennis te maken bied ik je een gratis adviesgesprek aan. In dit gesprek geef ik persoonlijke tips en adviezen hoe je zorgt voor een mooi en eervol afscheid.

In of na dit gesprek kun je besluiten of ik de ideale persoon ben om je verder te helpen in deze situatie.

Wanneer we gezamenlijk besluiten om het programma te doorlopen, werken we volgens een uniek systeem met aandacht voor alle aspecten die van belang zijn om welbevinden te verhogen.

Voorbeelden uit de praktijk

 • Een dochter wil samen met haar moeder voor haar stervende vader zorgen, zodat deze volgens zijn laatste wens, thuis kan blijven. Samen maken we een plan van aanpak en ik behandel de angstklachten van haar vader voor de dood. Angst maakt plaats voor rust, en uiteindelijk voor een mooi en eervol afscheid.
 • Een ernstig zieke man is overweldigd door de hoeveelheid aan mogelijkheden en (medische) keuzes en weet niet welke de best passende oplossing voor hem is. We maken een plan van aanpak en hij maakt met zekerheid en vertrouwen belangrijke keuzes. Hij ervaart rust.
 • Er is onenigheid in de familie wat er wel en niet moet gebeuren; artsen en specialisten hebben verschillende adviezen. Ook de stervende weet niet welke keuzes het beste bij hem passen. Er komt structuur en een duidelijk plan van aanpak. Familiespanningen zijn verminderend en er ontstaat samenhorigheid.
 • Een vrouw wil graag thuisblijven maar niet 'honderd-en-een' zorgverleners over de vloer. Ik regel en coördineer kleinschalige thuiszorg en vraag een PGB aan voor palliatieve zorg. Daarnaast werken we aan ontspanning zodat ze minder pijn ervaart en beter slaapt.
 • Deze cliënt wil graag afscheid nemen maar weet niet zo goed hoe. Hij is gelovig, maar heeft weinig met de kerk of andere geloofsinstanties. Ik begeleid een afscheidsritueel bij hem thuis samen met de kinderen en kleinkinderen. Het afscheid geeft troost.
 • Ze wil graag voor haar man zorgen, maar ze heeft het zwaar. Ze weet ook niet zoveel van de medische 'toeters en bellen'. Toch wil ze geen andere zorgverleners over de vloer, maar juist alles zelf doen. Voor haar en haar man ben ik de back-up, de adviseur en de helpende hand op het moment dat ze het even niet meer zag zitten. Op deze manier voelde ze dat ze er niet alleen voor stond, terwijl ze wel alle zorg zelf heeft kunnen geven aan haar man.

Het Levenslust Programma van Ster in Zorg

Wat ga je concreet ontvangen:

 • Het programma duurt 5 weken ( of in overleg)
 • Twee keer per week een huisbezoek volgens afspraak voor coördinatie, advies, het regelen en organiseren van zorg of therapeutische sessies om klachten te verminderen en welbevinden te verhogen
 • 24 uur telefonische bereikbaarheid ('s nachts en in het weekend voor noodgevallen) om ruggespraak te houden
 • Een uniek en compleet plan van aanpak om de laatste levensfase met optimaal welbevinden te doorlopen
 • Bonus: visualisaties, meditaties en oefeningen om rust te bevorderen, om te gaan met rouw en verlies, beter te slapen en vertrouwen te hebben in de laatste levensfase

Ik wil graag persoonlijk advies over het levenslust programma

Boek hier een gratis advies gesprek 

50%
Ja, graag
Ja, graag persoonlijk advies
Your information is safe with us

Over Diana

Diana is expert op het gebied van welbevinden in de laatste levensfase. Ze heeft meer dan twintig jaar ervaring als wijk- en palliatief verpleegkundige. Daarnaast rondde ze haar Master-opleiding aan de Universiteit van Maastricht af, studeerde voor hypnotherapeut en behaalde met trots haar NLP-trainer certificaat. Door deze unieke combinatie van opleidingen, kennis en ervaring, is ze in staat welbevinden te bevorderen en rust te brengen in de laatste levensfase.

Daarnaast geeft ze trainingen en workshops aan zorgverleners en vrijwilligers over communicatie en zelfzorg in de palliatieve zorg.

Diana is een sterk, empatisch en krachtig persoon, die haar werk met kennis, respect, vertrouwen en liefde doet. Het geeft haar trots en voldoening als ze troost brengt en mensen begeleidt naar het hiernamaals.

Ik wil persoonlijk advies over het levenslust programma

Laat me weten of dit programma het verschil kan maken.

50%
Ja, informeer me persoonlijk

Veel gestelde vragen

Wanneer kan ik het beste hulp inschakelen?

Beter te vroeg dan te laat! Verkeer je in de situatie dat jij of je dierbare een hoge leeftijd heeft bereikt of is er een slechte prognose gesteld (zoals uitgezaaide kanker)? Meld je dan aan voor een Bakkie Troost gesprek voor tips en advies. Het is gratis en vrijblijvend. Op deze manier worden vragen en realistische verwachtingen besproken. De praktijk leert dat mensen nooit te vroeg contact op nemen, wel vaak te laat.

Wordt het Levenslust programma vergoed door de zorgverzekeraar?

De aanpak van het levenslust programma is hoogwaardig, intensief en kwalitatief. Overheidsinstanties en de zorgverzekeraars vergoeden 'noodzakelijke' zorg. Het levenslust programma van Ster in Zorg gaat veel verder dan dat, en zorgt daardoor voor meer welbevinden. Soms wordt een klein gedeelte van het programma vergoed door de zorgverzekeraar, via de Wet Langdurige Zorg of de Wmo.

Wat als het overlijden plaatsvindt voordat het programma is afgelopen?

Het komt soms voor dat een overlijden eerder plaatsvindt dan verwacht. Het programma wordt voortgezet met de nabestaanden. De nadruk komt te liggen op rust vinden en omgaan met rouw en verlies. Soms is er ondersteuning voor het regelen van de uitvaart wenselijk.

Werkt het Levenslust programma ook voor mij?

Het Levenslust programma is niet voor iedereen geschikt. Via het gratis intakegesprek beoordelen we samen of het programma passend is in jouw specifieke situatie.

Moet ik eerst overleggen met mijn arts?

Het is altijd een goed idee om te overleggen met je arts. Het is echter niet noodzakelijk. Wanneer er tijdens het traject beslissingen worden genomen op het gebied van de gezondheid, wordt altijd overlegd met de arts of specialist.

Ik ben niet woonachtig in de buurt (Zuid-Limburg)

Het Levenslust programma bestaat uit o.a.huisbezoeken. In sommige gevallen kunnen we deze huisbezoeken vervangen door online of telefonisch contact. Het traject ziet er dan iets anders uit. Echter, dat hoeft geen probleem te zijn. Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek en we gaan op zoek naar een passende oplossing

Ja, ik wil graag persoonlijk advies

Vraag een gratis Bakkie Troost gesprek aan voor persoonlijk advies over het levenslust programma
50%
Ja, graag persoonlijk advies!
Ja, persoonlijk advies