Ondersteuning in het stervensproces
arrow_drop_up arrow_drop_down

Rust in de laatste levensfase brengen 

Omdat je de beste ondersteuning wilt bieden op een natuurlijke manier

 Je ouder of partner is ongeneeslijk ziek. Je ondersteunt; je staat klaar voor de ander. Je vraagt je af hoe je écht het verschil maakt in deze belangrijke periode.

Herken je dit?

 1. De situatie vraagt steeds meer van jou en je zieke dierbare. Er komt veel op je af, nu hij/zij steeds zieker wordt. Je ligt te woelen en te draaien in bed. Stemmetjes klinken in je hoofd: "Doe ik het wel goed? Heb ik iets over het hoofd gezien? Heb ik iets belangrijks gemist? Wat kan ik nog meer doen om écht te helpen?" Je bent moe van de talloze gedachtes die je onzeker maken.
 2. Je wordt gek van het regelwerk. Je zit alweer aan de keukentafel om een onduidelijk formulier in te vullen. Het zoveelste formulier. Wat een bureaucratie in de zorg.  Er komt meer geregel bij kijken dan je had bedacht. Je hebt helemaal geen zin in dit 'gedoe', je hebt al genoeg aan je hoofd.
 3. Je krijgt allerlei adviezen van (medische) experts. Maar deze adviezen en meningen zijn soms tegenstrijdig. Je vraagt je af welk advies je kunt vertrouwen?
 4. Je dierbare wil thuis blijven in een vertrouwde omgeving om te sterven. Je wilt deze wens graag in vervulling laten gaan. Natuurlijk op een zo warme, comfortabele mogelijke manier. Je vindt dit best spannend. Hoe zorg je daarvoor? Is het wel veilig thuis, vraag je je af. Wat als het een lijdensweg wordt of als je dierbare pijn krijgt, wie schiet je dan te hulp? En is die hulp dan wel snel genoeg aanwezig?
 5. Je wilt de ander begeleiden met 'de overgang', maar je weet niet zo goed hoe je dit precies doet. Je mist concrete handvatten wat je kunt doen om te helpen. Je staat eigenlijk met lege handen en daardoor voel jij je machteloos.

Hier loop je tegenaan

Je emoties voelen als een achtbaan; van verdriet naar compassie, van hoop naar machteloosheid en weer terug. Je maakt je ook zorgen over andere familieleden. Hoe blijven zij staande in deze situatie?

Praten en samen beslissingen nemen over de toekomst is moeilijk, je wilt de ander niet kwetsen en te veel belasten met jouw vragen en onzekerheden.

Je voelt je soms eenzaam, omdat je de zware last op je schouders draagt. Je durft bijna niet na te denken over de toekomst. Je hoopt dat je familielid een lange lijdensweg met pijn bespaard blijft.

Je loopt met heel wat vragen en twijfels in je hoofd. Terwijl je van jezelf sterk moet zijn.

Hoe zou het voor je zijn als?

 • Als je rust in je hoofd ervaart omdat je weet wat je kunt doen om op de beste manier te ondersteunen.
 • Als je het regelwerk snel en efficiënt afhandelt, zodat je er niet te veel tijd aan kwijt bent en deze tijd besteed aan wat belangrijk is.
 • Als er eensgezindheid is binnen het medische beleid zodat je precies weet waar jullie aan toe zijn.
 • Je een vertrouwenspersoon hebt, die je onzekerheden, twijfels en angsten begrijpt en je daarin ondersteunt. Iemand die praktische oplossingen weet. Iemand die je helpt en een rots in de branding is als jij het even niet meer weet. 
 • Als je een houvast hebt, een stappenplan. Zodat je precies weet, HOE, WAT en WANNEER je iets doet.

Je wilt gewoon dat het thuis soepel verloopt. Dat er comfort is voor je dierbare en zo weinig mogelijk pijn. Je wilt vertrouwen hebben dat jij het goed doet en je er alles aan hebt gedaan om te ondersteunen om een lijdensweg te voorkomen/verminderen.

Dat is mogelijk met het ondersteuningstraject rust brengen in de laatste levensfase,

Wat ga je concreet ontvangen?

Ik help jou om op de best mogelijke manier voor je familielid te zorgen. Ik deel mijn kennis, ervaring en ben je steun en toeverlaat tijdens dit proces.


Dit persoonlijk traject duurt maximaal 6 weken waarin 5 consulten plaats vinden (maximaal 60 minuten per consult) en één 'noodtelefoongesprek (waarin je dringende vragen kunt stellen die niet kunnen wachten). Je krijgt een werkboek met een stappenplan dat je helpt om rust te bevorderen.

Deze consulten vinden online plaats.

Je ontvangt een onlinetraining die je helpt bij verlies en rouwverwerking t.w.v. € 47,- als bonus erbij.


Alles op een rij:

 • 5 consulten 
 • 1 noodtelefoongesprek
 • 1 werkboek
 • Bonus Training troost bieden bij rouw en verlies

Er zijn slechts 3 plekken per maand beschikbaar. Wees op tijd met je aanvraag

Na het volgen van dit traject

 • Ervaar je voldoening omdat je weet wat je wel en niet moet doen om je dierbare te ondersteunen om rust te ervaren
 • Beheers je tools en heb je handvatten die je toepast om rust te brengen en angst en andere klachten te verminderen. 
 • Ben je er 'écht' voor je dierbare, en je durft deze volledig te ondersteunen tijdens het stervensproces.
 • Halen jij en je familie troost uit de laatste levensfase omdat je er alles aan hebt gedaan om te zorgen voor een mooi en menswaardig afscheid.
 • Maak jij jezelf geen verwijten, je hebt alles het beste geregeld.

Ik wil leren wat ik kan doen om te ondersteunen in de laatste levensfase

Investering

De investering in dit persoonlijk traject om ondersteuning te bieden in de laatste levensfase is slechts € 495,-, wanneer je het bedrag in één keer betaald.

Betaling in termijnen is mogelijk, de investering in dit persoonlijk traject voor een menswaardig afscheid is 3 X €189,- (maandelijks).

Verhalen uit de praktijk

Kim

Ik wil samen met mijn moeder voor mijn vader zorgen. Hij heeft longkanker en wil graag thuis blijven om te sterven. Ik werk zelf in de zorg, maar ik vind het toch spannend nu het mijn vader is. Diana hielp ons zodat alles op rolletjes liep. Ik had het vertrouwen in mezelf en de kracht om voor mijn vader te zorgen.

Samen hebben we een plan gemaakt, dat klinkt misschien gek, maar ons gaf het houvast en rust.

Ook de uitleg over rouwverwerking vond ik prettig, daardoor voel ik me minder eenzaam. Nu weet ik dat het normaal is en erbij hoort.

Mijn vaders laatste wens is uitgekomen, hij is thuis overleden in het bijzijn van mijn moeder en ik. Het was verdrietig, maar ook heel mooi. Ik vind het bijzonder dat ik dit heb mogen doen voor mijn vader. Zonder Diana 's hulp had ik me nooit zo rustig gevoeld en weet ik niet of ik het aan had gedurfd.

Madelein

Mijn moeder wil graag thuisblijven nu ze weet dat ze niet meer beter word. Er komen heel veel verschillende hulpverleners en zorgverleners over de vloer. Ieder met de beste adviezen, maar mijn moeder en ik vonden het juist heel verwarrend.

Samen met Diana hebben we de adviezen op een rijtje gezet en besloten hoe we het konden aanpakken.

De huisarts was het hier ook mee eens. Diana hielp met oefeningen tegen de angst waardoor mijn moeder minder bang was voor het lijden en daardoor ook weer beter sliep. Dat vond ik zelf ook geruststellend. Omdat mijn moeder minder bang was, was ik ook opgelucht. Dat heeft enorm bijgedragen aan het afscheidsproces en daar ben ik Diana dankbaar voor.

Annie

Ik zorg al heel lang voor mijn man. Hij sukkelt al langer met gezondheidsproblemen. Maar nu is hij 'echt' ziek, ik weet dat hij niet meer lang te leven heeft. De laatste momenten willen we zoveel mogelijk samen beleven. Hij heeft alvleesklierkanker. Ik weet zelf niet veel van alle die medische toeters en bellen, maar mijn man wil zo min mogelijk 'vreemden' over de vloer. Diana was daarbij een fijne oplossing.

Ik heb samen met mijn twee dochters mijn man verzorgd en Diana was aanwezig als steun en toeverlaat.

Het feit dat ze er was, en dat we een beroep op haar konden doen, als dat nodig zou zijn, gaf me geruststelling. Want ik vond het best eng. Diana heeft me er door heen gesleept. Ze was de rots in de branding. Het was me niet gelukt zonder haar hulp. Ik kon aan haar merken dat ze veel ervaring had. Wat ben ik haar dankbaar voor het mooie afscheid.

Ernestien

Ondanks dat we een fijne thuiszorg hadden zijn we ontzettend geholpen met Diana. Er komt zoveel bij kijken waar je geen weet van hebt.

Ik wist niet hoe ik me moest voorbereiden. Mijn man wilde namelijk niet met me praten. Hoe kon ik dan afscheid nemen?

Diana hielp het gesprek op gang. Ik kon mijn hart luchten en alles zeggen wat ik nog wilde zeggen, voordat het te laat was.

Ik was ook blij met het netwerk van Diana. Voor bijna elke vraag wist ze een oplossing. Wist ze zelf geen oplossing dan wist ze de juiste persoon die wel een oplossing gaf. Dit heeft mijn man veel fysieke pijn bespaart.

Ik wil de beste ondersteuning bieden in de laatste levensfase

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik het beste hulp inschakelen?

Beter te vroeg dan te laat! Verkeer je in de situatie dat je twijfelt om deze hulp nu al in te schakelen? Neem contact op, dan kunnen we overleggen. De praktijk leert dat mensen nooit te vroeg contact op nemen, wel vaak te laat.

Wordt het ondersteuningstraject vergoed door de zorgverzekeraar of andere instanties?

Overheidsinstanties en zorgverzekeraars vergoeden 'noodzakelijke' zorg. Dit persoonlijke traject gaat veel verder dan noodzakelijke zorg en staat voor uitmuntende kwaliteit en begeleiding. Er zijn (gedeeltelijke) vergoedingen mogelijk vanuit de Zorgverzekeringswet, de gemeente (Wmo) en via de Wet langdurige zorg of een PGB. Reken wel op een eigen bijdrage. Vraag mij om persoonlijk advies in jouw situatie. 

Kan iedereen gebruik maken van dit persoonlijke traject?

Mijn ondersteuning is intensief en ik kan niet iedereen helpen. Als we kennismaken dan beslissen we samen of er een klik is en of ik je kan helpen in jouw specifieke situatie.

Moet ik eerst overleggen met de huisarts?

Het is een goed idee om te overleggen met de behandelend arts. Het is echter niet noodzakelijk. Wanneer er tijdens het persoonlijk traject beslissingen worden genomen op het gebied van gezondheid, wordt altijd overleg gepleegd met de arts of specialist.

Wat als er een overlijden plaatsvindt tijdens het traject?

Als een overlijden eerder plaatsvindt dan verwacht, dan worden de consulten ingezet om te ondersteunen bij rouw en verliesverwerking.

Ik ben niet woonachtig in de buurt (Zuid-Limburg)

Dat is geen probleem. Deze sessies vinden online plaats en kunnen dus overal ter wereld plaatsvinden. Er is alleen een telefoon/laptop/pad nodig met een wifi verbinding.

Ik wil persoonlijk advies