terminale thuiszorg Maastricht
arrow_drop_up arrow_drop_down

Volledig thuis ondersteunt in de laatste levensfase

24 uurs zorg in huis in samenwerking met Palliaterm

 Ben je of wil je zzp'er worden in de thuiszorg? kijk hier


Je familielid heeft de diagnose ongeneeslijk ziek gekregen en wil graag thuisblijven (of juist terug naar huis). Je doet alles om ervoor te zorgen dat je familielid op de vertrouwde plek kan zijn. 

Jij en je familie zijn het erover eens: thuis afscheid nemen is het mooiste in deze situatie. Het is een laatste wens in vervulling brengen; de laatste fase thuis doorbrengen.


Herken je het volgende?

 1. Er moet snel een beslissing genomen worden over de zorg, want de gezondheid verslechterd snel. Er is weinig tijd om na te denken. Het moet nu geregeld worden, anders is het misschien te laat. Je kunt niet overzien welke beslissing het beste is en je bent bang voor spijt achteraf omdat je een verkeerde beslissing hebt gemaakt ten koste van het welbevinden je familielid.
 2. Je hebt gedacht aan een opname in een hospice of iets dergelijks, maar daar wil jij en je familielid eigenlijk niet aan beginnen. Of er is gewoonweg geen plek in het hospice. Je vraagt je af of thuisblijven in de laatste levensfase wel een optie is met de (medische) zorg die noodzakelijk is. Je bent bang dat er iets misgaat en je niet weet wat je moet doen. Je moet er niet aan denken! 
 3. Is het wel veilig om thuis afscheid te nemen, vraag je je af. Wat als het een lijdensweg wordt of als je familielid helse pijnen krijgt, wat ga je dan doen? Wie schiet je te hulp? Is deze hulp dan wel op tijd?
 4. Stiekem vraag jij je af of je het wel aan kan; een naderend overlijden in huis. Het is ook niet niks. Je vindt het heel spannend en als je eerlijk bent ook eng. Je wilt er niet alleen voor staan. Je bent bang voor wat je te wachten staat. De rillingen lopen je al over de rug.

Hoe zou het voor je zijn als? 

 • Als je zeker weet dat je een goede oplossing hebt genomen over de zorg voor je familielid in de deze laatste periode. Je merkt dat hij of zij nu rust heeft met de zorg die er is en dat er oog is voor hem of haar welbevinden.
 • Wanneer je de beste zorg in huis ontvangt? Je bent vertrouwd met deze zorg en met al je vragen kun je terecht. Je bent ondersteunt en er is alle hulp die wenselijk is.
 • Als je 24 uur per dag verpleegkundige en medische zorg in de buurt hebt? Deze professionele zorgverleners weten precies wat ze wel of niet moeten doen en handelen waar nodig. Zodat je rust ervaart omdat de zorg thuis perfect geregeld is. Je ervaart vertrouwen in de gespecialiseerde hulpverleners die je bijstaan met raad en daad.
 • Als je gesteund wordt en je er niet alleen voor staat, omdat iemand naast je staat. Er iemand aan je zijde is. Een professional die de zorg van je overneemt of samen met jou zorgt voor je familielid. Precies wat je nodig hebt om hier doorheen te komen.
 • Je weet vol vertrouwen dat het goed is, er wordt aan alles gedacht en alles wordt geregeld wat er echt toe doet. Kortom je wilt ervoor zorgen dat je familielid thuis kan blijven tot het allerlaatste moment op een persoonlijke en warme manier met de beste zorg thuis.

 

Dat is mogelijk met 24 uurs thuiszorg in de laatste levensfase

Deze ondersteuning in samenwerking met Palliaterm bied:

 • Een coördinator, één aanspreekpunt die regelt, ondersteunt en coördineert. Voor, tijdens en na het traject. Een reddende engel die de weg weet binnen instanties en die persoonlijk advies geeft in de laatste levensfase van je dierbare. De spil in het wiel met een breed netwerk van experts die ondersteunen en ruime ervaring heeft als wijk- en palliatief verpleegkundige. Je hebt een vertrouwenspersoon die je bijstaat met raad en daad en je helpt als je het even niet meer weet. Als ervaren wijkverpleegkundige help ik je complicaties te voorkomen en zorg voor lichamelijk, mentaal en psychisch welbevinden. 
 • Thuiszorg door een klein warm, persoonlijk en betrokken team die gespecialiseerd is in zorg in de laatste levensfase (palliatief/terminale thuiszorg) in samenwerking met Palliaterm.


Samen zorgen we voor een menswaardig afscheid voor je familielid. Er heerst rust en (pijn)klachten worden verminderd. Je hebt het gevoel dat er alles aan gedaan wordt wat belangrijk voor jullie is. Je staat er niet alleen voor, maar je bent volledig ondersteunt tijdens deze periode.

 

Afhankelijk van de zorgverzekering van je dierbare wordt deze dienstverlening geheel vergoed. In sommige gevallen is er een eigen bijdrage verschuldigd.

Hulp inschakelen?

Ik help je graag om een goede beslissing te nemen

Mijn naam is Diana Stassen en ik ondersteun je om een best passende keuze te maken over zorg, wanneer je familielid ongeneeslijk ziek is. Ik werk samen met Palliaterm. Dit is een landelijke organisatie die thuis sterven mogelijk maakt. 

Veel gestelde vragen

Moet ik eerst overleggen met de huisarts?

Het is een goed idee om te overleggen met de huisarts. Het is echter niet noodzakelijk. Wij nemen contact op met uw behandelend (huis)arts (in overleg) om afspraken te maken en de zorg af te stemmen. Wanneer er tijdens het persoonlijk traject beslissingen worden genomen op het gebied van gezondheid, wordt altijd overleg gepleegd met de arts of specialist.

Wanneer kan ik het beste hulp inschakelen?

Beter te vroeg dan te laat! Verkeer je in de situatie dat je twijfelt om deze ondersteuning na la in te schakelen? Neem contact op om te overleggen. De praktijk leert dat mensen nooit te vroeg contact op nemen, wel vaak te laat (met alle gevolgen van dien)

Wordt het ondersteuningstraject vergoed door de zorgverzekeraar of andere instanties?

Ja, de meeste zorgverzekeraars vergoeden de palliatieve/terminale thuiszorg volledig. Soms is er een eigen bijdrage noodzakelijk afhankelijk van welke zorgverzekeraar uw dierbare heeft. Aanvullende diensten zoals stervensbegeleiding of coaching bij rouw en verlies vragen om een persoonlijke investering. Vraag mij om persoonlijk advies in de situatie.

Hulp inschakelen of overleggen