Goed voorbereid in de laatste levensfase

Grip op het levenseinde

Een compleet plan zorgt voor rust en houvast

Je steunt je dierbare die niet meer lang te leven heeft. Of misschien kies je er zelf voor om op de best mogelijke manier voorbereid te zijn, omdat je graag de touwtjes in handen hebt.


Een last zijn voor onze dierbaren, is een van de grootste angsten aan het einde van het leven. We willen niet afhankelijk zijn van naasten en continue een beroep moeten doen op anderen. Het is een schrikbeeld om niet te kunnen bepalen wat er (met je) gebeurt, als je niet meer voor jezelf kunt spreken. Als er niks geregeld wordt, kan dit de realiteit worden en ziet de laatste levensfase er heel anders uit dan wanneer je bewust zou kiezen.


Geen plan hebben is als een navigatiesysteem aanzetten zonder eindbestemming. Het heeft geen zin. Om de mooiste plekjes onderweg te kunnen zien, heb je een route nodig, anders ga je verdwalen.

In dit traject neem ik je op een luchtige, maar doortastende wijze mee, in de best mogelijke voorbereiding op de laatste levensfase. Het geeft rust, helderheid en overzicht aan betrokken (familieleden, vrienden, medische professionals).  Taboe's maken we bespreekbaar en ik schroom niet om eerlijke details met je te delen. Kennis die niet uit een boek te lezen is, maar die voortkomt uit praktijkervaring. Het resultaat is dat je houvast ervaart voor het (laatste stukje) leven, door middel van de Stervensgoed formule toe te passen.


Je hoeft geen slachtoffer te zijn


In dit traject is er ruimte voor luchtigheid, humor en een tikkeltje spiritualiteit. Je bent geen slachtoffer, hoe moeilijk de situatie ook is. Jij bepaalt hoe je met de situatie omgaat. Ik laat je zien dat er meer mogelijk is dan je denkt.


Voor wie is dit traject geschikt?

 • Voor diegene die zichzelf op de beste manier wilt voorbereiden op nu, later of ooit
 • Voor diegene die een naaste ondersteunt of gaat ondersteunen bij het levenseinde
 • Voor diegene met een warme persoonlijkheid  (en je mag het best een beetje spannend vinden)


Voor wie is deze training niet geschikt?

 1. Voor diegene die geen verantwoordelijkheid willen nemen (struisvogelmentaliteit)
 2. Voor diegene die het alleen zwaar en moeilijk willen benaderen en niet bereid zijn om te zoeken naar mogelijkheden hoe met de situatie om te gaan


Voordelen

 • Voorkomt complicaties, frustraties en stress in de laatste levensfase
 • Geeft rust, helderheid en overzicht
 • Vermindert angst en machteloosheid gevoelens
 • Ontlast familieleden, mantelzorgers


Wat ga je ontvangen:

 • Je ontvangt de Stervensgoed formule om goed voorbereid te zijn in de laatste levensfase
 • Drie persoonlijke consulten (max. 90 min)
 • Opnames van oefeningen
 • Een persoonlijk levenseinde plan 


Na het volgen van dit traject

 • Ben je voorbereid op de laatste levensfase (om te ondersteunen)
 • Je hebt houvast en kunt houvast bieden in de laatste levensfase, waardoor er rust is i.p.v. hectiek
 • Ben je in bezit van een persoonlijk levenseinde plan 


Praktische informatie:

De consulten vinden online plaats. 

De investering bedraagt € 449,- i.p.v. €596,-

Om dit nieuwe programma te vieren ontvang je tot 8 juli 2022 de training rouw en verliesverwerking t.w.v. €150,- er als cadeau bij

Na de betaling, plan je een afspraak in mijn agenda voor de eerste afspraak.

Grip op het levenseinde

Dit zeggen cursisten over trainingen van Ster in Zorg

Vanessa Li-Fo-Sjoe

Vanessa over de workshop omgaan met verdriet en verlies.

 

Ik vond de workshop heel fijn omdat ik bevestiging kreeg dat ik er niet ver naast zit hoe ik mensen begeleid in mijn werk.

Vooral de herkenning van de rouwtaken gaf me vertrouwen in mijn eigen verlieservaring en hoe ik ermee omga. Ik verloor mijn vader 6 jaar geleden en ik mis hem nog steeds op bepaalde momenten heel erg. Bepaalde dagen herdenk ik mijn vader extra.

Het is een eyeopener dat er meerdere mensen blijken te zijn die soortgelijke emoties hebben na het verlies van een dierbare. Mijn emoties zijn niet vreemd. Mindblowing hoe ik mezelf herken in de rouwtaken. Van rust ervaren tot hele heftige emoties ervaren. Het is hoe ik het ervaar in mijn leven. Dat geeft me bevestiging en vertrouwen. Ik raad deze workshop aan voor mensen die een verlieservaring hebben meegemaakt om inzicht te geven hoe rouw werkt.

 

www.vanessabegeleiding.com

Els Verheijen (trainer/coach en loopbaanadviseur) bij Sacrecola

Els over de online workshop rouw en verdriet.


Rouw en verdriet kunnen een zwaar onderwerp zijn, maar in deze training is het luchtig en met humor gebracht. Uit de manier van presenteren blijkt je deskundigheid; rustig en doorspekt met voorbeelden uit de praktijk. Het geeft vertrouwen dat de theorie doorleefd is.

Als loopbaanadviseur werk ik met mensen die tegen allerlei zaken in het leven aanlopen. Regelmatig is het een combinatie van werk en verdriet zoals een eerder overlijden. Fijn vond ik de concrete tips. Wat zeg je wel? Wat zeg je niet? Ik kreeg heel praktische handvatten hoe ermee om te gaan als mensen rouwen.

Ook online leren bevalt prima. Het scheelt reistijd, is beter voor het milieu en is makkelijk vanaf thuis te volgen.

Ik zou de training zeker aanraden als je zorgt voor je naaste (mantelzorgers) en voor zorgverleners. Het is goed om de signalen te herkennen en het effect van rouw en verdriet op jezelf en anderen. De training is een compleet verhaal dat overzicht geeft over rouw en verdriet. Heel prettig.


www.sacrecola.nl

Vera
Vera Breukers

Vera Breukers over de workshop troost bieden bij rouw en verlies.

 

Ik vind de manier waarop de workshop wordt geven erg prettig. Een combinatie van nuchterheid en betrokkenheid.

Goed voor te bereiden op verlies in vele vormen, waardoor ik er beter mee kan omgaan. Daar ben ikzelf bewust mee bezig, dit valt in deze workshop mooi samen.

Rouw is hard werken, dat wist ik al, maar zo’n workshop brengt weer alles naar de oppervlakte. Het heeft mijn kennis opgefrist.  Ik word bevestigd waar ik meer bezig ben, dat is heel fijn.

Het gaat over bewustwording waar het écht om draait in het leven.

Eigenlijk zou de workshop verplicht moeten zijn voor alle zorgprofessionals. Zodat zorgverleners voldoende kennis hebben hoe rouw en verdriet werkt. Het geeft verdieping in je werk als professional. Daarnaast zou het ook mooi zijn voor vrijwilligers en medewerkers van een hospice. Ik denk dat je een bevoorrecht mens bent als je in alle rust afscheid kunt nemen.

Als diegene die gaat ‘vertrekken’ in rust afscheid neemt, maakt dat een enorm verschil. Ook voor de mensen die achterblijven. Dat is echt heel belangrijk.

€596-

€ 449,-

Op de meest rustgevende, doortastende en luchtige manier voorbereid zijn op het laatste stukje leven?

Je volgt dit traject voor jezelf of om je dierbare(n) te ondersteunen