Persoonlijk advies, ondersteunen laatste levensfase/ bij sterven

Van angst en twijfel naar helderheid en vertrouwen in de laatste levensfase

Persoonlijke ondersteuning voor familieleden, naasten en professionals die ondersteunen aan het sterfbed

Diana Stassen

Er is veel meer mogelijk dan je denkt, in de laatste levensfase. Veel mensen maken 'de fout', dat niks meer helpt. Dat er niks meer te veranderen valt, of denken "het heeft nu toch geen zin meer". Niets is minder waar!

Dit is een van de grootste misvattingen in de laatste levensfase. Inderdaad als het einde van het leven nabij is, kunnen we sterven niet voorkomen. De dood hoort bij het leven en we sterven ooit allemaal.

Hoe we de laatste levensfase vormgeven, maakt echter groots verschil. Niet alleen voor diegene die overgaat, maar ook voor diegene die achterblijven. Verdriet en pijn horen bij afscheid nemen.

Verbinding en liefde horen óók bij afscheid van het leven nemen.

Laten we samen ontdekken hoe we een donkere periode, verlichten.

Voor naasten, mantelzorgers en familieleden die voor hun dierbare zorgen

Waar kan ik je bij ondersteunen?

 • Wanneer er chaos heerst en 'je als een kip zonder kop rondrent', terwijl je juist de kostbare tijd goed wilt besteden
 • Wanneer er onrust, paniek, gepieker en geruzie is en je niet weet hoe je dit kunt omdraaien naar iets dat helpt, en wel graag een oplossing bied voor allen
 • Wanneer er geen (duidelijk) plan is hoe je de laatste levensfase tegenmoet gaat (zorg organiseren, waken, laatste levenswensen, afscheid nemen, etc.) en je houvast en helderheid wilt creëren.
 • Je graag wilt praten over het laatste stuk leven, maar het lukt niet om het gesprek op gang te krijgen.

Voor (aankomend)   levenseinde doula's, stervens-begeleiders en zorgverleners

Waar kan ik je bij ondersteunen?

 • Als je vragen hebt over je praktijkvoering, aanbod, tarieven en dienstverlening
 • Als je wilt sparren over een bepaald thema of situatie die je bezig houdt rondom je vak
 • Als je wilt brainstormen hoe je aan nieuwe cliënten komt 

Voor diegene die zelf de regie willen nemen over het laatste stuk leven

Waar kan ik je bij ondersteunen?
 • Als je graag de touwtjes in handen houdt en wilt voorbereiden op de laatste levensfase, maar je weet niet hoe
 • Als je zo min mogelijk je naaste wilt belasten en daarom zoveel mogelijk zelf wilt regelen en organiseren.
 • Je hebt geen idee wat je kunt verwachten, en wilt op de beste manier zijn voorbereid, op een manier die bij je past

Over mij

Mijn naam is Diana Stassen, en het is mijn roeping om mensen liefdevol te begeleiden in hun laatste levensfase. Met een rijke achtergrond als gezondheidswetenschapper, palliatief wijkverpleegkundige, en als de drijvende kracht achter de Stervensgoed levenseinde doula opleiding, benader ik het levenseinde vanuit een holistisch perspectief. Deze reis kan soms spannend, uitdagend en vermoeiend zijn, maar tegelijkertijd is het een pad gevuld met schoonheid, verwondering, ontroering en diepe verbinding.

Ik beschik over een schat aan tools en ervaringen die rust en vertrouwen brengen op momenten dat het leven ons uitdaagt om los te laten. Hoewel we verdriet niet kunnen vermijden, kunnen we wel zorgen dat we in ons verdriet gesteund worden. Het is mijn passie om jou en je dierbaren te ondersteunen met warmte en kracht, zodat jullie samen deze belangrijke fase met vertrouwen en liefde kunnen beleven.


Wanneer kun je het beste ondersteuning inschakelen?

De ervaring leert dat wanneer je hier bent aangeland, dit, nu, de juiste tijd is om (extra) hulp in te schakelen. Mensen zijn nooit te vroeg met hulp in te schakelen, wel vaak te laat. Hoe eerder je ondersteuning inschakelt, hoe groter de kans om problemen en complicaties te voorkomen. 


Praktische informatie Online consult

Het consult vindt online plaats via ZOOM, of telefonisch. Nadat je hebt betaald, plan je een afspraak in mijn agenda. Doorgaans is er plek binnen 2 weken. 


Ik kan je helpen bij:

 • Als je naaste bent en je wilt je dierbare ondersteunen bij een goed afscheid, maar je weet niet hoe of wat je kunt doen
 • Als je (aankomend) levenseinde doula, stervensbegeleider bent en vragen hebt over je praktijk voering, je aanbod of wilt sparren over een situatie
 • Als je zelf de verantwoordelijkheid en regie wilt nemen over je laatste levensfase en op zoek bent hoe je dat wilt doen

Ervaringen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Heel praktisch

Het gaat vaak over de medische kant rondom sterven, maar niet over de rest wat er allemaal gebeurt in de laatste levensfase. Hier vond ik antwoorden. Ik neem veel praktische tips mee. Hoewel het online was, is het heel praktisch toepasbaar. Ik heb me  heel veilig gevoeld.
Evelyn
Diana betekent een stabiele factor in onze dienstverlening

Vakmanschap en betrouwbaarheid

Kennis en inzicht

Uitstekende service en plezierige communicatie

Muriel Pallium Portam thuiszorgorganisatie
Heel waardevol om te kunnen sparren

Ik voel dat ik op je kan rekenen en voor advies bij jou terecht kan.

Je komt heel evenwichtig over, wat rust uitstraalt. Door een combinatie van betrokken hartelijkheid en realistische nuchterheid, voelen mensen vertrouwen in jou en weten ze gauw wat ze aan je hebben.

Serena werkt in de palliatieve zorg

Draag bij aan een liefdevolle laatste levensfase

Limited

1 op 1 sessie

€ 247,-
€147,-
Boek een losse eenmalige sessie voor concrete vragen
 • Voor zorgverleners (aankomend) doula's, naaste(n)en voor diegene die zelf goed voorbereid willen zijn in de laatste levensfase
 • Online of telefonisch consult
 • Stel al je vragen en bespreek al je twijfels over de laatste levensfase
 • 1 Sessie tot 90 minuten
Limited

1 op 1 traject

€ 988,-
€ 599,-
Boek een traject om op de best passende manier voorbereid te zijn met een compleet persoonlijk (levenseinde) plan
 • Voor zorgverleners (aankomend) doula's, naaste(n)en voor diegene die zelf goed voorbereid willen zijn in de laatste levensfase
 • Online, telefonisch consulten of huisbezoeken mogelijk in omgeving Maastricht 
 • Stel al je vragen en bespreek al je twijfels over de laatste levensfase
 • 3  X 1 op 1 Sessies tot 90 minuten
 • Toegang tot de training Stervensgoed voorbereid levenseinde plan inclusief alle video's
 • Na het volgen van dit traject ben je in bezit van een  persoonlijk levenseinde plan, dat houvast en structuur geeft in de laatste levensfase

N.B Hoewel ik (palliatief) verpleegkundige ben, geef ik géén medisch advies. Ik ondersteun je bij gevoelens, emoties en denk met je mee in oplossingen. Ik neem mijn ervaring en kennis als gezondheidswetenschapper, verpleegkundige, hypnotherapeut en stervensbegeleider mee. Ik kan geen (online) medisch advies geven. Is er sprake van een acute situatie, neem dan contact op met de arts.

Medische disclaimer

Persoonlijke ondersteuning

Wanneer kan ik het beste hulp inschakelen?

Het antwoord is simpel: liever te vroeg dan te laat.
Bevind je je in een fase waarin jij of je dierbare te maken krijgt met de uitdagingen van hoge leeftijd of een ernstige diagnose zoals uitgezaaide kanker?
Vertrouw je intuïtie!
De ervaring leert dat het nooit te vroeg is om uit te reiken voor ondersteuning, maar wachten kan soms betekenen dat je waardevolle tijd mist.

Wordt deze begeleiding vergoed door de zorgverzekeraar?

Nee, dat is niet mogelijk. Overheidsinstanties en de zorgverzekeraars vergoeden 'noodzakelijke' zorg. Het stervensgoed traject gaat veel verder dan dat, en zorgt daardoor voor meer welbevinden.

Wat als het overlijden plaatsvindt voordat het traject is afgelopen?

Het komt soms voor dat een overlijden eerder plaatsvindt dan verwacht. Het traject wordt voortgezet met de nabestaanden. De nadruk komt te liggen op rust vinden en omgaan met rouw en verlies. Soms is er ondersteuning voor het regelen van de uitvaart wenselijk.

Hoe weet ik of het traject voor mij geschikt is?

Het traject is voor diegene die op een liefdevolle en praktische manier de laatste levensfase tegenmoet wil gaan. Soms is dit in de rol van zorgverlener, soms als naaste/familielid/ soms vanuit persoonlijke overwegingen.

Moet ik eerst overleggen met mijn arts of verpleegkundige?

Het is altijd een goed idee om te overleggen met je arts en je verpleegkundige. Het is echter niet noodzakelijk. I

Ik ben niet woonachtig in de buurt (Zuid-Limburg)

Dat is geen probleem. De sessies vinden plaats via Zoom (online) of telefonisch.

Wat houdt een 1 op 1 consult precies in?

In een 1 op 1 consult bied ik je persoonlijke begeleiding en ondersteuning. Samen verkennen we jouw vragen, zorgen en behoeften rondom de laatste levensfase. Ik deel mijn kennis, ervaring en tools om je te helpen met helderheid, rust en vertrouwen deze periode tegemoet te gaan.

Hoe kan ik een consult boeken?

Na je betaling ontvang je een mail met een overzicht van beschikbare data en tijden. Je kunt dan zelf een moment kiezen dat voor jou het beste uitkomt. Er is doorgaans plek binnen 2 weken

Wat als ik na het eerste consult meer ondersteuning nodig heb?

Als je na het eerste consult voelt dat je meer ondersteuning nodig hebt, kun je kiezen voor het 1 op 1 traject, waarin we dieper ingaan op jouw situatie en een persoonlijk plan voor jou of je dierbare opstellen.

Hoe verloopt een online consult?

Een online consult verloopt via ZOOM of telefonisch, afhankelijk van jouw voorkeur. Je ontvangt vooraf duidelijke instructies over hoe je deel kunt nemen.

Wat als ik specifieke vragen heb over mijn situatie?

Elk consult of traject is erop gericht om jouw specifieke vragen en situatie te bespreken.
Ik moedig je aan om tijdens onze sessie alles te delen wat voor jou belangrijk is, zodat ik je zo goed mogelijk kan ondersteunen.