Beperk lijden, pijn en angst in de laatste levensfase/ bij sterven

Van angst en chaos naar rust en vertrouwen in de laatste levensfase

Persoonlijk consult voor familieleden, naasten en professionals die ondersteunen aan het sterfbed

Er is veel meer mogelijk dan je denkt, in de laatste levensfase. Veel mensen maken 'de fout', dat niks meer helpt. Dat er niks meer te veranderen valt, of denken "het heeft nu toch geen zin meer". Niets is minder waar!

Dit is een van de grootste misvattingen in de laatste levensfase. Inderdaad als het einde van het leven nabij is, kunnen we sterven niet voorkomen. De dood hoort bij het leven en we sterven ooit allemaal. Hoe we de laatste levensfase vormgeven, maakt echter groots verschil. Niet alleen voor diegene die overgaat, maar ook voor diegene die achterblijven. Verdriet en pijn horen bij afscheid nemen. Verbinding en liefde horen óók bij afscheid van het leven nemen.


Laten we samen ontdekken hoe we een donkere periode, verlichten.Bij welke problemen kan ik helpen:

  1. Wanneer er chaos heerst en 'je als een kip zonder kop rondrent', terwijl je juist de kostbare tijd goed wilt besteden
  2. Wanneer er angst voor sterven en lijden is, wat meer pijn en ongemak tot gevolg heeft
  3. Wanneer er onrust, paniek, gepieker en geruzie is en je niet weet hoe je dit kunt omdraaien naar iets dat helpt
  4. Wanneer er veel pijn is die niet behandeld kan worden door medicijnen 
  5. Wanneer er geen (duidelijk) plan is hoe je de laatste levensfase tegenmoet gaat (zorg organiseren, waken, laatste levenswensen afscheid nemen etc.)


Ik draag bij aan:

  • Rust en ontspanning zodat pijn en angst verminderen
  • Een rustige en 'soepele' overgang
  • Bewust afscheid nemen, dat ondersteunt bij verdriet en rouw
  • Vertrouwen en moed om het onvermijdelijke aan te gaan


Over mij

Mijn naam is Diana en ik heb de eer om mensen te mogen begeleiden in de laatste levensfase. Hoewel het soms spannend, eng en vermoeiend kan zijn, is het ook mooi, wonderlijk, ontroerend en verbindend. Ik heb de tools en ervaring die rust en vertrouwen brengen, wanneer we het leven moeten loslaten. We kunnen verdriet niet voorkomen, maar wel zorgen dat we gesteund zijn in ons verdriet. Ik begeleid jou en jouw dierbaren hier graag bij op een warme en krachtige manier.


Wanneer kun je het beste ondersteuning inschakelen?

De ervaring leert dat wanneer je hier bent aangeland, dit, nu, de juiste tijd is om (extra) hulp in te schakelen. Mensen zijn nooit te vroeg met hulp in te schakelen, wel vaak te laat. Hoe eerder je ondersteuning inschakelt, hoe groter de kans om problemen en complicaties te voorkomen.  Wanneer door leeftijd of door ziekte de kans groot is dat je of je dierbare komt te overlijden binnen 1 jaar, boek dan je afspraak.


Praktische informatie Online consult

Het consult vindt online plaats via ZOOM, of telefonisch.

De investering voor dit consult is (tijdelijk) tot 90 minuten €149,- (btw vrij)

Nadat je hebt betaald, ontvang je binnen twee werkdagen een overzicht van beschikbare data en tijden voor het consult. Je kunt vervolgens zelf een keuze maken uit deze opties.

Ontdek hoe je van angst naar rust en vertrouwen gaat

N.B Hoewel ik verpleegkundige ben, geef ik géén medisch advies. Ik ondersteun je bij gevoelens, emoties en denk met je mee in oplossingen. Ik neem mijn ervaring en kennis als gezondheidswetenschapper, verpleegkundige, hypnotherapeut en stervensbegeleider mee. Ik kan geen (online) medisch advies geven. Is er sprake van een acute situatie, neem dan contact op met de arts.

Medische disclaimer