Page content

Symptomen van een naderende dood. Verminderde urineproductie

Symptomen van een naderende dood. Verminderde urineproductie

Er treden symptomen op als de dood in de buurt komt wanneer mensen palliatief ziek zijn.  Op deze manier weet je dat het sterven dichterbij komt. Hoe meer en duidelijker de symptomen hoe verder het stervensproces vordert en de dood dichterbij komt.

Een van deze symptomen van een naderende dood zijn dat de organen steeds slechter gaan werken. Dat is ook waarneembaar aan het uitscheidingsstelsel.

De nieren gaan slechter werken.

Waardoor de urineproductie steeds minder wordt en uiteindelijk stopt. Vaak hebben mensen in de laatste levensfase (bij palliatieve sedatie) een verblijfskatheter ingebracht gekregen.

In de opvangzak van de urine kun je duidelijk zien hoeveel urine het lichaam produceert. Dat wordt in de palliatieve fase steeds minder. Deels omdat mensen minder vocht binnen krijgen; ze drinken minder. Deels omdat de nieren minder goed werken.

De urine kleurt steeds donkerder (vaak tot oranje of bruinachtige kleur).

Als mensen geen urinekatheter hebben ingebracht dan treedt er vaak urine-incontinentie op. Dit verlies van urine kan worden opgevangen middels incontinentiemateriaal

 

Ik wil bloedeerlijk met je zijn als het gaat om het stervensproces. Ik wil je eerlijk vertellen hoe het kan zijn als de dood dichterbij komt bij een ziektebed.

Ik begeleid veel mensen die een diagnose uitgezaaide kanker hebben gekregen. Meestal gaan deze mensen op een rustige manier dit leven uit. Dit beeld hebben de meeste mensen niet. Er zijn allerlei spookverhalen omtrent overlijden. Dit wil ik graag ophelderen.

Mijn naam is Diana Stassen en ik wil je helpen als je zorgt voor een ongeneeslijk zieke dierbare. Middels een gratis telefonisch Bakkie Troost gesprek wil ik mijn professionele verpleegkundige ervaringen delen zodat ik je kan ondersteunen.

Comment Section

0 reacties op “Symptomen van een naderende dood. Verminderde urineproductie

Plaats een reactie


*