Diensten voor terminaal zieken
arrow_drop_up arrow_drop_down

Stervensbegeleiding

Minder pijn en meer rust in het stervensproces op een natuurlijke manier

Je wilt zo vredig als mogelijk afscheid nemen

Het liefste wil je geen afscheid nemen, maar je weet dat het eraan komt. Als het dan toch gaat gebeuren, wil je zo goed mogelijk voorbereid zijn. Je wilt zoveel mogelijk klachten verminderen en het liefst voorkomen.

Je maakt gebruik van de reguliere geneeskunde en hebt ook behoefte aan aanvullende zorg. Aan natuurlijke of complementaire zorg. Omdat je weet dat je meer bent dan je lichaam alleen.

Omdat je weet dat sommige klachten niet verdwijnen met alleen medicatie. Je kunt alle betrouwbare ondersteuning gebruiken die je helpt om pijn te verzachten en lijden te verminderen. Zowel op lichamelijk, emotioneel als spiritueel niveau. 

Je vindt respect belangrijk.

Je vindt warmte en verbinding belangrijk.

Je gelooft dat er meer tussen hemel en aarde is.

Maar...

Wat kun je nog meer doen of verwachten als je uitbehandeld bent? De reguliere zorg ondersteunt je in symptoombestrijding, maar je ervaart nog steeds klachten en pijn. Hoe ga je ermee om? Hoe kun je op een natuurlijke manier pijn verminderen en meer rust ervaren? Je wil dat je op een mooie en vreedzame manier heen gaat. Je weet dat dit belangrijk is voor je ziel. Alleen je weet niet zo goed wat je hier zelf aan kunt doen.

Hier loop je tegen aan

De meest voorkomende klachten

  1. Je ervaart emotionele pijn
  2. Je ervaart fysieke pijn
  3. Je piekert veel en ervaart weinig rust
  4. Je bent onrustig, misschien wel bang
  5. Je wilt graag zaken afsluiten, maar weer niet hoe
  6. Je wilt anderen of jezelf vergeven, maar weet niet hoe
  7. ...

Wanneer kun je deze vorm van begeleiding inzetten?

Deze begeleiding in de laatste levensfase ondersteunt je welbevinden. Om je zo goed als mogelijk te voelen, ongeacht je medische diagnose en prognose. Deze vorm van begeleiding bevat een aantal ondersteunende therapieën die helpen klachten te verminderen en zoveel mogelijk rust bevorderen. Deze ondersteuning wordt in 3 of 6 sessies gegeven.

Technieken die worden gebruikt zijn:

- Hypnotherapie

- IEMT (voor heftige emoties/trauma)

- NLP-technieken

- Werken met aromatherapie


Met deze ondersteuning creëer je

Rust en vertrouwen

Een afscheid dat troost geeft
Een afscheid dat eer doet aan het leven
Meer rust en vermindering van je angst

Het is tijd om rust te ervaren

Je wilt rust ervaren. In je hoofd en in je lijf. Je wilt omgaan met je verdriet op een mooie manier. Verdriet is de andere kant van liefde. Verdriet geeft verbinding. Een mooie laatste levensfase helpt je dierbaren verder te gaan met hun leven. Een mooi afscheid helpt jou dit leven mooi af te sluiten zodat je ziel verder kan.

Mag ik je ondersteunen in de laatste levensfase om meer rust te hebben?

Mag ik je ondersteunen in de laatste levensfase om meer rust te hebben?

Ervaring en kennis van de expert

Sinds 2006 ervaring met stervensbegeleiding

Verpleegkundige en therapeutische achtergrond

Tientallen mensen begeleid naar een vredig afscheid

Ondersteuning in de laatste levensfase en erna

Over Diana

Diana Stassen MSc. werkt als palliatief verpleegkundige, hypnotherapeut en stervensbegeleider. Ze heeft jarenlang ervaring in het begeleiden van mensen die afscheid nemen in de thuissituatie. Diana helpt stervenden en dierbaren om rust, kracht en vertrouwen te ervaren. Ze vindt dat iedereen recht heeft op een mooi afscheid dat troost biedt.

Ja, ik wil graag ondersteuning

Wat houdt de begeleiding precies in?

Wat mag je verwachten?

Wat mag je verwachten?

In eerste instantie maken we kennis via de telefoon.

Op deze manier bespreken we kort je situatie en kan ik eventuele vragen beantwoorden. Ik stem af of ik je kan ondersteunen door middel van deze dienst. Indien je gebruik wilt maken van de begeleiding dan plannen we een consult/sessie in. De begeleiding vindt plaats in 3 of 6 sessies.

 

Het consult kan zowel via een huisbezoek (regio Zuid-Limburg) als online (Skype) plaatsvinden. De consulten zijn prima te gebruiken als aanvulling op reguliere behandelingen (overleg indien nodig met de arts). 

 

Technieken die ik toepas zijn hypnosetherapie, aromatherapie (werken met etherische oliën), en moderne coachtechnieken (zoals NLP en IEMT).


N.B.

De therapie is geen vervanging voor medische ondersteuning. Ik ben geen arts en ik stel géén diagnoses. Ik ben opgeleid als HBO-Verpleegkundige, gezondheidswetenschapper (MSc./Drs.), hypnosetherapeut en aankomende NLP-trainer. Ik ben in het bezit van een geldige BIG-registratie. 

Mijn consulten zijn ter ondersteuning van je welbevinden en niet bedoeld om te genezen.

Past dit wel bij mij?

Je maakt een afweging of deze dienstverlening bij je past. De vraag is: wat is belangrijk voor je? Waar zou je nu mee geholpen zijn? Waar heb je behoefte aan? 

Ik kan je helpen deze vragen te beantwoorden.

Als je contact opneemt kunnen we kijken of het klikt.

Ik geef eerlijk uitleg wat mogelijk is (en wat niet) en kan je verder helpen of eventueel doorverwijzen naar de juiste persoon. 

Informatie over tarieven en vergoedingen vind je hier

Met welke klachten kun je terecht?

Angstklachten en paniek

Misselijkheidsklachten

Slecht slapen

Vermoeidheid

Onrust

Pijn (emotioneel en fysiek)

Verdriet

Rouw en verliesverwerking

Ja, ik wil me beter voelen

Wat valt niet onder deze ondersteuning?

Deze vorm van stervensbegeleiding, coaching en hypnotherapie is geen medische therapie. Het is niet bedoeld om te genezen, wel om klachten zoveel mogelijk te verminderen. Vraag altijd eerst medisch advies aan uw behandelend arts. Deze ondersteuning is geen thuiszorg of vervanging van zorg.